ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζο Μπάιντεν αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για τους «μπελάδες» του γιου του – Βίντεο

Ο Τζο Μπάιντεν αποφεύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις για τους «μπελάδες» του γιου του – Βίντεο
AP.

«Ουδέν σχόλιο» από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη νέα ποινική δίωξη εις βάρος του γιου του, Χάντερ Μπάιντεν.

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μετρούν πλέον αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και το πολιτικό «θερμόμετρο» –κυρίως από πλευράς αντιπολίτευσης– να ανεβαίνει κατακόρυφα, οι Δημοκρατικοί έχουν να αντιμετωπίσουν άλλον έναν «πονοκέφαλο».

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δεύτερη φορά στον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, αυτήν τη φορά για φοροδιαφυγή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν σχολίασε δημοσίως το γεγονός, αποφεύγοντας τους ρεπόρτερ κατά την αναχώρηση από τον Λευκό Οίκο για περιοδεία στις δυτικές πολιτείες.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν πιστεύει στην αθωότητα του γιου του, δεν ανέφερε απολύτως τίποτα.

Η νέα δίωξη εις βάρος του γιου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνει πως ο 53χρονος Χάντερ Μπάιντεν –ο οποίος ήδη κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχήμπορεί να δικασθεί δύο φορές την επόμενη χρονιά, καθώς ο πατέρας του θα συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Το κατηγορητήριο

Ο πρώην δικηγόρος και επιχειρηματίας σπαταλούσε χρήματα για να ικανοποιεί την τοξικομανία του, να αγοράζει τις υπηρεσίες «συνοδών», πολυτελή αυτοκίνητα και ενδύματα, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η νέα δίωξή του σημαίνει πως ο γιος του προέδρου, που ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, μπορεί να δικαστεί δυο φορές την επόμενη χρονιά, τη στιγμή που ο πατέρας του θα συνεχίζει την εκστρατεία για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Η άσκηση των διώξεων ήταν αναμενόμενη, αφού συμφωνία που είχε κλείσει δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν με τον εισαγγελέα Ντέιβιντ Ουάις —θα του επέτρεπε ομολογώντας την ενοχή του να αποφύγει την οδυνηρή δίκη και την πιθανή φυλάκισή του— ακυρώθηκε το καλοκαίρι.

Η συμφωνία κάλυπτε τόσο την κατηγορία περί φοροδιαφυγής, όσο και αυτή της παράνομης οπλοκατοχής. Αλλά αποσύρθηκε λόγω των αμφιβολιών που εξέφρασε δικαστικός τον Ιούλιο για το κατά πόσον ήταν σύννομη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ασκήθηκε επίσημα δίωξη σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν τονΣεπτέμβριο, για υποβολή ψευδών στοιχείων κατά τη συμπλήρωση αίτησης για την αγορά πιστολιού το 2018, ιδίως επειδή διαβεβαίωνε πως δεν είχε εξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Σχετικές ειδήσεις