ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση-βόμβα Ρώσου αξιωματούχου: «Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίτηδες αφρικανική πανώλη στην Ζαπορίζια»

Δήλωση-βόμβα Ρώσου αξιωματούχου: «Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίτηδες αφρικανική πανώλη στην Ζαπορίζια»

Ρωσία: Ο Ιγκόρ Κιρίλοφ έκανε λόγο για βιολογικά όπλα που ο στρατός του Βολοντιμίρ Ζελένσκι χρησιμοποιεί 

Aνώτατος αξιωματικός του Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση καθώς σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί χημικά και βιολογικά όπλα.

Ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, ο οποίος είναι διοικητής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, ανέφερε συγκεκριμένα πως η Ουκρανία έχει εξαπολύσει αφρικανική πανώλη των χοίρων στις περιοχές όπου είναι οι Ρώσοι στρατιώτες.

Μάλιστα, προειδοποίησε για τη χρήση από την Ουκρανία ενός δηλητηρίου που μοιάζει με κυάνιο και τη σκόπιμη μόλυνση του πόσιμου νερού, των προμηθειών τροφίμων και των ζωοτροφών.

Ο Ιγκόρ Κιρίλοφ

Ο Κιρίλοφ τον περασμένο Ιούνιο είχε δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν να μολύνουν τα ρωσικά στρατεύματα απελευθερώνοντας κουνούπια από drones πίσω από τις ρωσικές γραμμές στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει αποδείξεις για βιοχημικά πειράματα που γινόντουσαν υπό τη σκέπη του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας συντονίζει τις ενέργειες των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας για την οργάνωση αντιρωσικής πρόκλησης με χρήση τοξικών ουσιών.Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας έχει προσλάβει την ουκρανική εταιρεία REALAB, η οποία τον Οκτώβριο-Νοέμβριο αγόρασε στη Γερμανία μια μικρή παρτίδα τριαιθανολαμίνης και ένωσης νατρίου που περιέχει άζωτο που παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Honeywell Research Chemicals», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα ο Κιρίλοφ.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται επίσης να μολύνουν σκόπιμα πηγές νερού, συμπεριλαμβανομένου του πόσιμου νερού, των προμηθειών τροφίμων και των ζωοτροφών με παθογόνους βιολογικούς παράγοντες», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κιρίλοφ ανέφερε ότι χιλιάδες χοίροι καταστράφηκαν μετά από ένα ξέσπασμα του ιού της αφρικανικής πανώλης που απελευθερώθηκε σκόπιμα στην Chernigovka, στην υπό έλεγχο από τη Ρωσία περιοχή Ζαπορίζια.