ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Όχι» της Χαμάς σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή ομήρων

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Όχι» της Χαμάς σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή ομήρων
AP

Η Χαμάς ζητάει τερματισμό του πολέμου και δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ

Στο κενό έπεσε η πρόταση του Ισραήλ για νέα συμφωνία εκεχειρίας, ώστε να προχωρήσουν σε ανταλλαγή ομήρων αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσοκ είπε ότι «είμαστε έτοιμη για άλλη μια ανθρωπιστική παύση και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση ομήρων».

Ωστόσο η πρότασή του δεν βρήκε την ανταπόκριση που ήλπιζε, καθώς η Χαμάς απάντησε με ένα μεγάλο «όχι». Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, η Χαμάς δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις αν το Ισραήλ δεν τερματίσει τον πόλεμο εδώ και τώρα.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή κρατουμένων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος γενοκτονίας του Ισραήλ», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μπάσεμ Ναΐμ.

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας και το άνοιγμα των διαβάσεων για την εισαγωγή βοήθειας και την παροχή ανακούφισης στον παλαιστινιακό λαό», κατέληξε.