ΚΟΣΜΟΣ

Σίντι Κρόφορντ: H νοσταλγική φωτογραφία που ανέβασε με την πριγκίπισσα Νταϊανα

Η Σίντι Κρόφορντ
Η Σίντι Κρόφορντ
ΑΡ

Η Σίντι Κρόφορντ δημοσίευσε μία φωτογραφία της με την αδικοχαμένη Πριγκίπισσα Νταϊανα, αναπολώντας την συνάντησή τους πριν απο χρόνια. «Έδειξε σε όλους μας πώς πρέπει να είναι μια σύγχρονη πριγκίπισσα» είπε μεταξύ άλλων το τοπ μόντελ

Η Σίντι Κρόφορντ θυμήθηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα λόγω της «μικρής της εμφάνισης» στη σειρά Τhe Crown, μαζί με μια αναδρομική φωτογραφία με την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας. Το σούπερ μόντελ δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το πετυχημένο δράμα του Netflix που είναι εμπνευσμένο από τις ζωές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Είναι το σημείο όπου ακούγεται το όνομά της σε μια συνομιλία μεταξύ του πρίγκιπα Φιλίππου (Τζόναθαν Πράις) και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ (Εντ ΜακΒέι).

«Μια μικρή εμφάνιση στο @thecrownnetflix. Ακόμα θυμάμαι έντονα ότι επισκέφτηκα το παλάτι του Κένσινγκτον για να συναντήσω την Νταϊάνα και έναν έφηβο Γουίλιαμ (που μόλις είχε ανακαλύψει τα «Σούπερ Μοντέλα», έγραψε η 57χρονη Κρόφορντ, στη λεζάντα του γρήγορου κλιπ στο Instagram. Στη σκηνή από το επεισόδιο 5, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο δεύτερο μέρος της έκτης και τελευταίας σεζόν του The Crown στις 14 Δεκεμβρίου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ άνοιξε την πόρτα στο δωμάτιο του κοιτώνα του 'Ιτον για να ανακαλύψει ότι ο παππούς του είχε κάνει μια αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Οι δημιουργοί της σειράς φαντάστηκαν ότι ο Ουίλιαμ τράβηξε glam φωτογραφίες των Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ και Κλαούντια Σίφερ και ο πρίγκιπας Φίλιππος να κοιτάζει τις φωτογραφίες των σούπερ μοντέλων στον τοίχο του. «Τίποτα για το οποίο να ντρέπεσαι! Έχουν ονόματα;» ρώτησε ο Πράις ως Φίλιππος. «Στην εποχή μου ήταν η Ρίτα Χέιογουορθ, η Μπέτι Γκρέιμπλ και η Λάνα Τέρνερ». Η Κρόφορντ μοιράστηκε επίσης τη σκηνή στο Instagram Story της και δημοσίευσε ξανά τον φόρο τιμής που είχε κάνει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα στην 20ή επέτειο από τον θάνατό της το 2017, προσθέτοντας ένα emoji με μία καρδιά και ένα περιστέρι.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Νταϊάνα και ο φίλος της, Ντόντι Φαγιέντ, ταξίδευαν με αυτοκίνητο στο Παρίσι με έναν οδηγό και σωματοφύλακα που καταδιώκονταν από παπαράτσι όταν το όχημά τους χτύπησε σε μια στήλη στήριξης ενός τούνελ και αναποδογύρισε. Ο Ντόντι και ο οδηγός πέθαναν ακαριαία ενώ η Νταϊάνα πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο. Ήταν 36 ετών.

Στην επέτειο του θανάτου της Νταϊάνα πριν από έξι χρόνια, η Κρόφορντ δημοσίευσε μια αναδρομική φωτογραφία με την πριγκίπισσα χωρίς ημερομηνία και ανακεφαλαίωσε την ιστορία του ταξιδιού της στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Το πλάνο έδειχνε το ζευγάρι να χαμογελά και να φορά παρόμοια ρούχα.

«Θυμάμαι αυτήν την εμπνευσμένη γυναίκα σήμερα. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πάρει με κάποιο τρόπο στο γραφείο μου και τηλεφώνησε στον εαυτό της για να με ζητήσει», ξεκίνησε το σούπερ μόντελ το αφιέρωμα στο Instagram το 2017.

«Η βοηθός μου έπαθε σοκ! Τελικά συνδεθήκαμε και ρώτησε αν την επόμενη φορά που θα ήμουν στο Λονδίνο θα πήγαινα για τσάι. Νομίζω ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μόλις είχε αρχίσει να παρατηρεί μοντέλα και σκέφτηκε ότι θα ήταν μια χαριτωμένη έκπληξη για εκείνον και τον πρίγκιπα Χάρι», συνέχισε. «Ήμουν νευρική και δεν ήξερα τι να φορέσω, αλλά θυμάμαι οτι μόλις μπήκε στο δωμάτιο και αρχίσαμε να μιλάμε, ήταν σαν να μιλάω σε μία φίλη μου. Ήταν αριστοκρατική και έδειξε σε όλους μας πώς πρέπει να είναι μια σύγχρονη πριγκίπισσα. Αναπαύσου εν ειρήνη»

Η Κρόφορντ μίλησε στο παρελθόν για τη συνάντηση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ σε μία συνομιλία με τη Ναόμι Κάμπελ στο YouTube τον Απρίλιο του 2020. Η Κάμπελ εξομολογήθηκε πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα κανόνισε εκείνη, η Σίφερ και η Κρίστι Τέρλινγκτον να κάνουν έκπληξη στον Πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά το σχολείο μια μέρα, όταν ήταν περίπου 13 ετών. Το σούπερ μόντελ, 53 ετών, ρώτησε την καλεσμένη της αν είχε γνωρίσει και τον Ουίλιαμ και αν κοκκίνισε όταν συναντήθηκαν.

«Νομίζω ότι ήταν 16 όταν τον γνώρισα», είπε η Κρόφορντ. «Δεν θυμάμαι, αλλά κοίτα, είχα κοκκινίσει. Φοβήθηκα τόσο πολύ που γνώρισα την πριγκίπισσα Νταϊάνα και βρισκόμουν στο Παλάτι του Κένσινγκτον και ήταν τόσο προσγειωμένη επειδή υπάρχει πρωτόκολλο, υποθέτω, και εγώ δεν είμαι Αγγλίδα, δεν καταλάβαινα πολλά από αυτά», εξήγησε. Η Κρόφορντ πρόσθεσε ότι η Νταϊάνα την έκανε να νιώθει τόσο ευπρόσδεκτη που ήταν σαν να «πήγαινε στο σπίτι ενός φίλου».

«Αισθάνομαι σαν να ήταν με τζιν και ένα πουλόβερ από κασμίρ και υπήρχε αυτό το κλίμα της χαλαρότητας. Έτσι κι εγώ μάλλον ήμουν λίγο, εννοώ, ήταν άβολο, αλλά ήταν γλυκό. Ήταν μια πολύ γλυκιά μέρα και μια υπέροχη ανάμνηση», είπε για τις εντυπώσεις της.