ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Έντουαρντ: Συνάντησε χελώνα... 192 ετών που είχαν δει η Ελισάβετ και ο βασιλιάς Γεώργιος

Πρίγκιπας Έντουαρντ: Συνάντησε χελώνα... 192 ετών που είχαν δει η Ελισάβετ και ο βασιλιάς Γεώργιος

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ συναντά τον… Τζόναθαν, 192 ετών – Η αρσενική χελώνα που είναι το γηραιότερο εν ζωή θηλαστικό της ξηράς στον κόσμο - και είχε συναντηθεί επίσης με τον παππού του, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ το 1947

Ο Δούκας του Εδιμβούργου συνάντησε το γηραιότερο ζώο (της ξηράς) στον κόσμο - τον Τζόναθαν την 192χρονη γιγάντια χελώνα.

Ο 59χρονος πρίγκιπας Έντουαρντ, έσκυψε για να συναντήσει τον Τζόναθαν καθώς η χελώνα τέντωσε το λαιμό της για να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στον γαλαζοαίματο επισκέπτη στο απομακρυσμένο νησί της Αγίας Ελένης του Νότιου Ατλαντικού, χθες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και ιδιαίτερη σημασία για τη βασιλική οικογένεια είναι ότι η ίδια χελώνα είχε συναντηθεί επίσης με την βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και παλαιότερα με τον πατέρα της Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ το 1947.

Η γιγάντια χελώνα των Σεϋχελλών έχει ζήσει τη βασιλεία επτά Βρετανών μοναρχών αφού γεννήθηκε την εποχή του Γουλιέλμου Δ'.

Μεταφέρθηκε στο νησί από τις Σεϋχέλλες το 1882, μαζί με άλλες τρεις χελώνες σε ηλικία περίπου 50 ετών, και ζει στο του Plantation House, της κατοικίας του Κυβερνήτη.

Ο Τζόναθαν πιστεύεται ότι εκκολάφθηκε το 1832 και, αν και η ακριβής ημερομηνία γέννησής του είναι άγνωστη, τα επίσημα 192α γενέθλιά του γιορτάστηκαν τον Δεκέμβριο.