ΚΟΣΜΟΣ

Όπρα Γουίνφρεϊ: «Γιόρτασε» τα 70 της χρόνια με παλιά περιοδικά, φωτογραφίες και κουτιά με αναμνήσεις

H Όπρα Γουίνφρεϊ έκλεισε τα 70 και φέτος τα γιόρτασε διαφορετικά
H Όπρα Γουίνφρεϊ έκλεισε τα 70 και φέτος τα γιόρτασε διαφορετικά
ΑΡ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έκλεισε τα 70, με ένα ταξίδι στο χρόνο. «Στην ηλικία μου, αναγνωρίζεις τη δριμύτητα του χρόνου που περνάει», έγραψε

Η «μεγάλη κυρία» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ έκλεισε τα 70 της χρόνια τη Δευτέρα, γράφοντας σε ένα δοκίμιο που δημοσίευσε στο Oprah Daily, καθώς επέλεξε να μην γιορτάσει με «φαντασμαγορικό» τρόπο φέτος. Στο Instagram, μοιράστηκε ένα βίντεο να πηγαίνει για τρέξιμο στην παραλία για να σηματοδοτήσει την ημέρα των γενεθλίων της.

Στο δοκίμιο, έγραψε ότι ένιωθε «πίεση από όλους τους φίλους μου να κάνει κάτι μεγάλο, κάτι ιδιαίτερο· να διοργανώσει ένα δείπνο, ένα πάρτι ή μεσημεριανό γεύμα — ή να πάει κάπου όπως σε ένα σπα, μια πεζοπορία, ένα θέρετρο ή να διαλογιστεί στο Νεπάλ».

«Τα σκέφτηκα όλα, δέχτηκα όλες τις προτάσεις τους και τελικά έκανα αυτό που συνέστησε ένας φίλος, ο Γουίντλεϊ. Μου είπε, "Είσαι πολύ ευλογημένη για να αγχωθείς. Απόλαυσε τα αρώματα της εξαιρετικής ζωής σου", έγραψε. «Μου θύμισε την τελευταία γραμμή από το "Love After Love", ένα από τα αγαπημένα μου ποιήματα του Derek Walcott: "Κάθισε, απόλαυσε τη ζωή σου "

«Αυτό λοιπόν έκανα, περνώντας από παλιά ημερολόγια, φωτογραφίες, κουτιά αναμνήσεων, γλεντάω, γεύομαι και θαυμάζω την ανακάλυψη, τον πόνο, τη χαρά και το θαύμα των 70 χρόνων που με οδήγησαν στη γυναίκα που είμαι σήμερα», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, η Γουίνφρεϊ είπε ότι βρήκε ένα γράμμα που της έγραψε η φίλη της Γκέιλ Κινγκ το 1992, το οποίο είπε ότι φαινόταν να σχετίζεται με δημόσια σχόλια γύρω από το βάρος της. Δεν μπορούσε να θυμηθεί όπως είπε το γεγονός που πυροδότησε το γράμμα, η εύρεση του σημειώματος όμως της θύμισε ότι «όλα περνούν».

«Αυτό που γιορτάζω αυτά τα γενέθλια (και όχι μόνο) είναι να γνωρίζω ότι το άτομο που ξέρω ότι είμαι και το έργο που προηγήθηκε για να φθάσω εδώ έχουν σημασία», έγραψε η Γουίνφρεϊ.

«Στην ηλικία μου, αναγνωρίζεις τη δριμύτητα του χρόνου που περνά. Τα εβδομήντα αντηχούν, ενημερώνοντάς σου με βεβαιότητα ότι δεν απομένουν τόσα χρόνια όσα έχεις ήδη περάσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που αποδέχομαι ότι, ανεξάρτητα από το πόσοι ακόμη ήλιοι θα ανατείλουν είναι η ανατολή κάθε φορά που άξιζε τον κόπο»

Οταν μίλησε στο PEOPLE για ένα εξώφυλλο τον Δεκέμβριο, η Γουίνφρεϊ είπε: «Η ευγνωμοσύνη είναι πραγματικά η θρησκεία μου», προσθέτοντας ότι η ταινία της το 1985 με τίτλο «The Color Purple» «ήταν ένα πνευματικό άνοιγμα για μένα για να δω τη ζωή μου με διαφορετικό τρόπο» εκείνη την εποχή, στην καριέρα της.

Πρόσθεσε ότι ο δια βίου σκοπός της είναι να βοηθάει τους άλλους. «Εξακολουθώ να ανεβαίνω και τώρα βρίσκομαι σε έναν χώρο όπου η προσφορά μου είναι να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να ανέβουν», είπε η Γουίνφρεϊ. "Η αρχή που είναι το παν, ο ακρογωνιαίος λίθος για το πώς λειτουργώ στον κόσμο... είναι πως η ζωή είναι καλύτερη όταν τη μοιράζεσαι."