ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με την Πέτρα Έκλεστοουν: Ενθάρρυνε την 11χρονη κόρη της να λάβει μέρος σε καλλιστεία

Η 11χρονη Λαβίνια
Η 11χρονη Λαβίνια

Το μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας Πέτρα Έκλεστοουν δέχεται πυρά επειδή ενθάρρυνε την 11χρονη κόρη της να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς ομορφιάς των ΗΠΑ

Η Πέτρα Έκλστοουν, κληρονόμος, μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας δέχεται πυρά επειδή ενθάρρυνε τη μεγαλύτερη κόρη της να λάβει μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς. Η Λαβίνια, 11 ετών, έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό «Ideal Miss California & West Coast» την περασμένη εβδομάδα, με τις ευλογίες της μητέρας της, κόρης του δισεκατομμυριούχου της Formula 1, Μπέρνι Εκλστόουν

Φορώντας ένα στέμμα, μια ρόμπα σε στιλ πριγκίπισσας της Disney, γόβες και μία κορδέλα «Miss West Coast», η Λαβίνια περπάτησε στη σκηνή του Downey Theatre στο Λος Άντζελες και πόζαρε μπροστά στις κάμερες και τους κριτές με μακιγιάζ και μαλλιά κομμωτηρίου.

Η 35χρονη Πέτρα δήλωσε «πολύ περήφανη μαμά». Έγραψε στους 77.000 followers της στο Instagram: «Είμαι τόσο προνομιούχα που είμαι η μαμά σου, θα σε ενθαρρύνω πάντα να ακολουθείς τα όνειρά σου, δεν θα σε κρίνω ποτέ και θα σε αγαπώ πάντα».

Οι επικριτές της όμως ξεσπάθωσαν. «Είναι τρελό, είναι παιδί», έγραψε ένας από τους ακόλουθους της Πέτρα. Ένας άλλος έγραψε: «Γιατί να το κάνεις αυτό στο παιδί σου;» Ο Σαμ Πάλμερ, ο πατριός της Λαβίνια, απάντησε: «Ήθελε και την υποστηρίζουμε. Υποθέτω ότι αυτό είναι το νόημα του να είσαι γονιός».

Ένας ακόλουθος πρότεινε μάλιστα ότι τα καλλιστεία είναι «ο παράδεισος του παιδόφιων» και προειδοποίησε την Πέτρα να κρατήσει τη Λαβίνια μακριά. Το επόμενο στάδιο του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Beverly Hilton τον Ιούνιο. Ο διαγωνισμός «Ideal Miss» έχει κόστος συμμετοχής 371 λιρών και στοχεύει «να τιμήσει τα κορίτσια αναδεικνύοντας τις δυνάμεις τους και μεγιστοποιώντας τις δυνατότητές τους για να τα προετοιμάσει για τη ζωή».

Όμως, ενώ οι υπερασπιστές της βιομηχανίας επιμένουν ότι εμφυσεί στα νεαρά κορίτσια αυτοπεποίθηση, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα καλλιστεία εκμεταλλεύονται τα νεαρά κορίτισια, τους στερεί απότομα την παιδική ηλικία και περνάνε το μήνυμα ότι η καλή εμφάνιση είναι πολύ σημαντική.

Ο Claude Knights, πρώην διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Kidscape για την προστασία των παιδιών, λέει ότι τα καλλιστεία δίνουν στα νεαρά κορίτσια το μήνυμα ότι είναι εντάξει να εκτιμάς τον εαυτό σου σε μια συγκεκριμένη, επιφανειακή διάσταση. Δεν αφορά ολόκληρο το άτομο ».

Η Λαβίνια είχε δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή της. Διαγνώστηκε, σε ηλικία 20 μηνών, με δυσκολία μάθησης και καθυστέρηση της ομιλίας, και συνέχισε να είναι μη λεκτικό νήπιο, χωρίς να μιλάει μέχρι να γίνει σχεδόν τεσσάρων ετών. Δεν βλέπει πλέον τον πατέρα της, Τζέιμς Σταντ – έναν επιχειρηματία playboy που σύντομα θα δικαστεί, για δεύτερη φορά, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όταν παντρεύτηκαν, ο Τζέιμς απαγόρευσε στην Πέτρα να ανεβάζει τον εαυτό της ή τα παιδιά τους στα social media. Αλλά από τότε που παντρεύτηκε ξανά πριν από δύο χρόνια, η Πέτρα χτίζει ξανά ένα δημόσιο προφίλ.

Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει μια διαδικτυακή μπουτίκ ομορφιάς και μόδας για παιδιά πριν την εφηβεία με το όνομα Crickle Daisy, με τη Λαβίνια ως το κεντρικό πρόσωπο της μάρκας.