ΚΟΣΜΟΣ

Nέο στοιχείο – κλειδί για την εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ

Nέο στοιχείο – κλειδί για την εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ

Εικόνες από συντρίμμια αεροπλάνου στο βυθό του Ειρηνικού 

Αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες καθώς θεωρείται ότι βρέθηκε νέο στοιχείο – κλειδί για την εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ σχεδόν έναν αιώνα πριν.

Συγκεκριμένο, για ένα στοιχείο που έχει αναθερμάνει τις ελπίδες στο 87χρονο κυνήγι της Αμέλια Έκχαρτ, κάνουν λόγο διεθνή ΜΜΕ καθώς εντοπίστηκε «αεροπλάνο» στον πυθμένα του ωκεανού.

Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν χάρη στις εικόνες σόναρ ενός αεροπλάνου που συνετρίβη στον πυθμένα του ωκεανού. Η αεροπόρος εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος στις 2 Ιουλίου 1937, καθώς επιχειρούσε να κάνει τον περίπλου της Γης. Ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό και μετά την εξαφάνισή της κηρύχθηκε νεκρή στις 5 Ιανουαρίου 1939, 18 μήνες μετά την εξαφάνισή της.

Όμως νέες εικόνες σόναρ από ένα αεροπλάνο που φαίνεται να έχει συντριβεί και το οποίο θα μπορούσε να ανήκει στην πρωτοπόρο πιλότο μπορεί να παράσχουν νέα στοιχεία για την τύχη της. Ο Μπραμ Κλέπνερ, ο ανιψιός της Έκχαρτ, δήλωσε στο Fox News ότι η οικογένειά του δεν είχε συναντήσει ποτέ τόσο εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με το πού βρισκόταν.

«Νιώθουμε ότι αυτό είναι πιο πιθανό από οτιδήποτε άλλο έχει προκύψει... Η εικόνα που πήραν μοιάζει όντως με αεροπλάνο και βρίσκεται περίπου στο σωστό σημείο όπου θα μπορούσε να είχε συντριβεί η Αμέλια», είπε.

Η ανακάλυψη έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τόνι Ρομέο κατέγραψε τις εικόνες στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε σε ακτίνα 100 μιλίων από τον προγραμματισμένο προορισμό της Earhart, το απομακρυσμένο νησί Howland πάνω από 3.700 μίλια βορειοανατολικά της Αυστραλίας.