ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από επίθεση σε τουρκική στρατιωτική βάση

Ιράκ: Νεκρός Τούρκος στρατιώτης από επίθεση σε τουρκική στρατιωτική βάση
AP, φωτογραφία αρχείου.

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ συνεχίζονται.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίσθηκε έπειτα από επίθεση σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με σημερινή (17/02) ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της γείτονος.

«Μία απόπειρα εισβολής» επιχειρήθηκε σε τουρκική στρατιωτική βάση στο βόρειο Ιράκ και ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που ακολούθησε, όπως τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Η τουρκική βάση δέχθηκε επίθεση από μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σύμφωνα με το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σε απάντηση, μία στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Συνολικά δεκαεπτά Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τον περασμένο Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ.

Ο τουρκικός στρατός «εξαπολύει» τακτικά στρατιωτικές χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του PKK και των θέσεων εκείνων στο βόρειο Ιράκ, στο αυτόνομο Κουρδιστάν ή στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η Τουρκία έχει εγκαταστήσει αρκετές δεκάδες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν πολεμώντας το PKK, που έχει βάσεις και στην περιοχή αυτή. Το PKK, σε ένοπλο αγώνα κατά των τουρκικών αρχών από το 1984, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση τον Οκτώβριο στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα, όπου τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Σχετικές ειδήσεις