ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Αυστραλία: Κοιμόταν μαζί με το πτώμα του αδερφού της δίπλα σε σκουπίδια και αρουραίους

To σπίτι της φρίκης στην Αυστραλία
To σπίτι της φρίκης στην Αυστραλία

Οι αρχές στην Αυστραλία εντόπισαν ένα «σπίτι φρίκης» σε πλούσιο προάστιο της Μελβούρνης. Μία γυναίκα κοιμόταν δίπλα στο πτώμα του αδερφού της επί πέντε ολόκληρα χρόνια 

Μια γυναίκα πέρασε έως και πέντε χρόνια δίπλα στο πτώμα του αδελφού της -που ήταν σε βαριά αποσύνθεση- σε ένα σπίτι γεμάτο από αρουραίους και σκουπίδια σε ένα πλούσιο προάστιο της Μελβούρνης. Η γυναίκα, ηλικίας 70 ετών, ζούσε με το πτώμα στις εργατικές κατοικίες στην οδό Ράσελ στο Nιουτάουν του Τζίλονγκ, νοτιοδυτικά της Μελβούρνης. Το Newtown θεωρείται μια γειτονιά ελίτ, όπου η μέση τιμή κατοικίας αγγίζει τα 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Η αστυνομία έκανε την τρομακτική ανακάλυψη αφού συνέλαβε τη γυναίκα στις 29 Δεκεμβρίου 2022 για ένα άσχετο θέμα. Ιατροδικαστές με προστατευτικές στολές αναγκάστηκαν να περάσουν από σορούς σκουπιδιών αρουραίους, νεκρά πόσουμ και ανθρώπινα περιττώματα για να φτάσουν στον «σκελετό», ό,τι είχε απομείνει από τον άνδρα.

«Ήταν σκελετός αυτό που αφαίρεσαν, όχι σώμα», είπε η γειτόνισσα Nικόλ Στρέιτον στο Geelong Advertiser. «Πώς μπορεί κάποιος να ζει με ένα πτώμα δίπλα στην πόρτα για πέντε χρόνια και να μην το γνωρίζει ούτε ένας άνθρωπος; Προσπάθησαν να το περάσουν κάτω από το χαλί. Ζούμε δίπλα σε ένα σπίτι φρίκης ».

Οι κάτοικοι κατά μήκος του καταπράσινου δρόμου παραπονέθηκαν σε πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες για χρόνια, ωστόσο οι ενστάσεις τους έπεσαν στο κενό.

Ένα μέλος του συμβουλίου της Πόλης θεωρείται ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ενοικιαστή τουλάχιστον μία φορά πριν ειδοποιήσει τις αρχές. Το σπίτι απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το στάδιο GMHBA, έδρα του ποδοσφαιρικού συλλόγου Τζίλονγκ και σε απόσταση αναπνοής από τον πολυσύχναστο κοσμοπολίτικο κόμβο στην οδό Πάκινγκτον.

Ο άνδρας εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός το 2018 από κατοίκους που ζουν κατά μήκος του δρόμου. Η γυναίκα ήταν ένοικος του Τμήματος Οικογενειών, Δικαιοσύνης και Στέγασης, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το πώς το σώμα θα μπορούσε να παραμείνει ακάλυπτο για τόσο καιρό.

Η κυρία Στρέιτον είπε ότι η συσσώρευση «απόλυτης βρωμιάς» μπορεί να κάλυψε τη δυσωδία του σώματος που αποσυντέθηκε. «Υπήρχε πάντα μια μυρωδιά, αλλά πιστεύαμε ότι ήταν οι σωροί σκουπιδιών», είπε. «Τα στόρια ήταν πάντα κατεβασμένα και το σπίτι ήταν συνεχώς γεμάτο σκουπίδια. Υπήρχαν αρουραίοι παντού, ήταν ειλικρινά αηδιαστικό ».

Το τοπικό γραφείο στέγασης δημιούργησε ένα νέο σύστημα για αντίστοιχα ζητήματα, μετά την ανησυχία για το περιστατικό. Η 70χρονη γυναίκα είχε αφεθεί ελεύθερη πέρυσι χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του άνδρα. Ο ιατροδικαστής εξακολουθεί να διερευνά τα αίτια του θανάτου. Το ακίνητο θα παραμείνει κενό για πάνω από ένα χρόνο και αναμένεται να ανακαινιστεί.