ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που βράβευσε τη «βασίλισσα» Ντενέρις από το Game of Thrones

O πρίγκιπας βραβεύει την Εμίλια Κλαρκ για το έργο της
O πρίγκιπας βραβεύει την Εμίλια Κλαρκ για το έργο της
Ιnstagram

O πρίγκιπας Oυίλιαμ συνάντησε τη... βασίλισσα Ντενέρις Ταργκάριεν από το Game of Thrones, κατά κόσμον Εμίλια Κλαρκ. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου τίμησε την ηθοποιό και τη μητέρα της για το φιλανθρωπικό τους έργο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ξανασυναντήθηκε με τη... βασίλισσα της τηλεόρασης Εμίλια Κλαρκ και την τίμησε για την προσφορά της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο 41χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου απένειμε στη σταρ του Game of Thrones και στη μητέρα της, Τζένιφερ Κλαρκ, μετάλλια Άριστου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση των υπηρεσιών τους για τα άτομα με εγκεφαλικές κακώσεις μέσω της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης SameYou.

«Από το Westeros στο Windsor, με πραγματική χαρά αποδίδω στην Εμίλια Κλαρκ και τη μαμά της Τζένιφερ τιμές σήμερα για το φιλανθρωπικό τους έργο με τη @sameyouorg που υποστηρίζει τη φροντίδα αποκατάστασης εγκεφαλικής βλάβης. Συγχαρητήρια σε όλους τους σημερινούς παραλήπτες!» είπε ο Ουίλιαμ. Μητέρα και κόρη χαμογέλασαν καθώς ο Πρίγκιπας της Ουαλίας τους απένειμε τα βραβεία. «Λοιπόν, ήταν μια μεγάλη τιμή προσωπικά, αλλά το πιο σημαντικό, ξεκινήσαμε τη φιλανθρωπία επειδή οι συνέπειες του εγκεφαλικού τραυματισμού είναι άγνωστες», ξεκίνησε η Τζένιφερ.

«Το να αποκτήσω ένα βραβείο σαν αυτό… είναι το κερασάκι στην τούρτα», είπε η Εμίλια, 37 ετών. «Θα βγάλω φωτογραφία λόγω αυτού του βραβείου. Και οι άνθρωποι θα πουν, «Γιατί αυτό το άτομο, που αναγνωρίζουμε, πήρε αυτό το βραβείο;» Και θα πω, «Για το έργο αποκατάστασης της εγκεφαλικής βλάβης. Το κάνουμε για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους που κάνουν πολύ περισσότερα από εμάς, να κάνουν τις αλλαγές που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα οι άνθρωποι», πρόσθεσε η Τζένιφερ.

Η είδηση για τη βράβευση των Κλαρκ ανακοινώθηκε στη Λίστα Τιμών Πρωτοχρονιάς 2024 του βασιλιά Καρόλου τον Δεκέμβριο του 2023, αναγνωρίζοντας εκείνους στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν επιδείξει υποδειγματική υπηρεσία ή επιτεύγματα στους τομείς τους. Οι δύο γυναίκες ίδρυσαν το SameYou για να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους που αναρρώνουν από εγκεφαλικά τραύματα και εγκεφαλικά μετά από ένα θέμα υγείας που επηρέασε άμεσα την οικογένειά τους.

Η Eμίλια η οποία έπαιξε τη βασίλισσα Ντενέρις Ταργκάριεν στο Game of Thrones κατά τη διάρκεια των οκτώ σεζόν του από το 2011 έως το 2019, υπέστη δύο ανευρύσματα το 2011 και το 2013 και μοιράστηκε για πρώτη φορά την ιστορία της σε ένα δοκίμιο του 2019 για το New Yorker που δημοσιεύτηκε λίγο πριν την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν. «Η όλη εμπειρία με ενέπνευσε να ξεκινήσω τη φιλανθρωπική μου οργάνωση SameYou», είπε η Εμίλια στο PEOPLE τον Νοέμβριο.

«Οι ζωές των ανθρώπων μεταμορφώνονται εντελώς μετά από έναν εγκεφαλικό τραυματισμό και ο πυρήνας της δουλειάς μας είναι η ανάρρωση, δεν είναι μόνο οι πρώτες εβδομάδες που χρειάζεστε βοήθεια, χρειάζεστε ακόμα βοήθεια για χρόνια. Ήθελα να οδηγήσω τον ασθενή σε έναν συνεπή άνθρωπο που έχει τις απαντήσεις και μπορεί να του κρατήσει το χέρι και να του πει ότι δεν είναι μόνος. Το να είσαι εκεί όταν κάποιος είναι φοβισμένος, μπερδεμένος ή θυμωμένος είναι ένα από τα πιο ευγενικά πράγματα που μπορείς να κάνεις».

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι μεγάλοι θαυμαστές του σόου του HBO. Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε τη σειρά ενώ έτρωγε κάρυ με «άνετα ρούχα».

Επίσης δεν είναι είναι οι μόνοι θαυμαστές της σειράς στην οικογένεια! Το 2020, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αφιέρωσαν χρόνο για να περιηγηθούν σε έναν ειδικό Iron Throne από ιτιά που φτιάχτηκε για τον εορτασμό της πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones στο Μουσείο Ulster στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, το 2020.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος έκαναν επίσης περιοδεία στο πλατό του Game of Thrones στη Βόρεια Ιρλανδία. Κατά τη διάρκεια της στάσης το 2014, η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγήθηκε στην αίθουσα του θρόνου, όπου συνάντησε τα μέλη του καστ και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Σιδερένιο Θρόνο, αλλά αρνήθηκε την πρόσκληση να τον δοκιμάσει.