ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Αεροπλάνο αντί για λεωφορείο - Φοιτητής πετάει 2 ώρες για να μην πληρώνει ενοίκιο

Καναδάς: Αεροπλάνο αντί για λεωφορείο - Φοιτητής πετάει 2 ώρες για να μην πληρώνει ενοίκιο

Καναδάς: Ο φοιτητής με τον περίεργο αυτό τρόπο εξοικονομεί σχεδόν το μισό ενοίκιο

Έναν εναλλακτικό τρόπο διαβίωσης και εξοικονόμησης χρημάτων βρήκε ένας φοιτητής από τον Καναδά, ο οποίος αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στο κόστος των ενοικίων.

O Τιμ Τσεν, φοιτητής οικονομικών στο τελευταίο έτος στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ του Καναδά, πετάει σχεδόν 2 ώρες από το σπίτι του στο Κάλγκαρι, επειδή οι τιμές των κατοικιών εκτός πανεπιστημιούπολης ήταν υπερβολικές για αυτόν.

«Σκέφτηκα, γιατί να μην μείνω απλώς στο Κάλγκαρι και μετά να πετάξω εδώ, είναι σαν μια πτήση μιας ώρας, είναι σαν να παίρνω ένα λεωφορείο», είπε ο Τσεν στο CTV News.

Ο Τσεν έχει μόνο δύο μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη την εβδομάδα και ονόμασε την ασυνήθιστη μέθοδο μεταφοράς «Σούπερ μετακίνηση». Χρησιμοποίησε αποκλειστικά την Air Canada για να ολοκληρώσει τις μετακινήσεις του και μέσα στον Ιανουάριο έκανε 7 ταξίδια μετ' επιστροφής.

Ο Τσεν δεν έκανε πάντα τις ακραίες μετακινήσεις στο σχολείο κάθε εβδομάδα.

Προηγουμένως νοίκιασε ένα μέρος στο Βανκούβερ, αλλά σταμάτησε όταν διαπίστωσε επιστρέφοντας από τις διακοπές του, το περασμένο φθινόπωρο, ότι το ενοίκιο αυξήθηκε περίπου σε 2.500 δολάρια.

Μια απευθείας πτήση μετ' επιστροφής από το Κάλγκαρι στο Βανκούβερ κοστίζει περίπου 111 δολάρια.

Με τον Τσεν να χρειάζεται να πηγαίνει στο σχολείο μόνο δύο φορές την εβδομάδα, θα ξοδεύει περίπου 890$ το μήνα, ενώ εξακολουθεί να μένει στο σπίτι των γονιών του στο Κάλγκαρι.

Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Βανκούβερ, την πιο ακριβή πόλη της χώρας για να ζεις, ενοικιάζεται στα 1.550 δολάρια το μήνα.

Ο Τσεν ισχυρίζεται ότι εξοικονομεί χρήματα μέσω της ασυνήθιστης μετακίνησης του.

Το Κάλγκαρι βρίσκεται περίπου 430 μίλια ανατολικά του Βανκούβερ, αλλά ο χρόνος ταξιδιού μειώνεται σε περίπου μία ώρα και 40 λεπτά με την πολυτέλεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Ο Chen δεν είναι ο μόνος φοιτητής στο UBC που άλλαξε την κατάσταση διαβίωσής του ενώ εξακολουθούσε να φοιτά στο σχολείο, καθώς ορισμένοι άρχισαν να ζουν εκτός επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το ενοίκιο.