ΚΟΣΜΟΣ

Βλέπει προδότες ο Ζελένσκι - Τι είπε για την συνέχεια του πολέμου

Βλέπει προδότες ο Ζελένσκι - Τι είπε για την συνέχεια του πολέμου

O Βολοντομίρ Ζελένσκι αναφέρθηκε στις πολεμικές επιχειρήσεις 

O Βολοντομίρ Ζελένσκι άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι υπάρχουν προδότες στη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Αυτό ισχυρίστηκε ουσιαστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αφιερωμένη στη διετή επέτειο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. «Οι αντεπιθέσεις μας το περασμένο φθινόπωρο ήταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι αντεπιτιθέμενες ενέργειες», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι δεν διευκρίνισε τι είδους επίθεση σχεδιάστηκε το περασμένο φθινόπωρο. Ίσως εννοούσε το φθινόπωρο του 2022, όταν η Ουκρανία ανέπτυξε ήδη σχέδια για μια επίθεση στο νότο, η οποία τελικά ξεκίνησε το καλοκαίρι, αλλά οι Ρώσοι προετοίμασαν και απέκρουσαν την επίθεση. Επίσης, δεν διευκρίνισε ποιος ακριβώς «διέρρευσε» τις πληροφορίες για την αντεπίθεση στο Κρεμλίνο.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για την περαιτέρω πορεία του πολέμου ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία σχεδίαζε την επίθεσή της στις αρχές του καλοκαιριού ή στα τέλη Μαΐου και η Ουκρανία θα προετοιμαστεί για αυτήν την επίθεση. Η Ουκρανία, από την πλευρά της, θα προετοιμάσει το δικό της στρατιωτικό σχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μια αντεπίθεση. Επιπλέον, θα υπάρξουν πολλά σχέδια για την αποφυγή διαρροών.

Αλλά επίσης ο Ζελένσκι δεν αγνόησε το πολιτικό πλαίσιο. «Το σημείο καμπής θα είναι οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και από αυτό θα καταλάβουμε τι θα συμβεί μετά από αυτό», πρόσθεσε.