ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιτυχής η δοκιμαστική εκτόξευση πυρηνικού διηπειρωτικού πυραύλου

twitter

Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται ως επιστέγασμα της προειδοποίησης του Ρώσου προέδρου προς τις χώρες της Δύσης για πιθανότητα πυρηνικής απάντησης στην περίπτωση που στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία

H Ρωσία ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Tass. Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπυοργείο Άμυνας αναφέρει: «Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, το πλήρωμα του πυραυλικού σχηματισμού Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση μάχης ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή».

Η δοκιμαστική εκτόξευση έρχεται ως επιστέγασμα της προειδοποίησης του Ρώσου προέδρου προς τις χώρες της Δύσης για πιθανότητα πυρηνικής απάντησης στην περίπτωση που στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

«(Οι δυτικές χώρες) πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;», είπε ο Πούτιν.

Δείτε βίντεο από την εκτόξευση