ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Θερμό ρωσοαμερικανικό αντάμωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

nasa

Παρά τις τεταμένες σχέσεις τους, ΗΠΑ και Ρωσία συνεχίζουν να συνεργάζονται στο Διάστημα

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασαν τρεις Αμερικανοί αστροναύτες και ένας Ρώσος κοσμοναύτης, για να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους που ήταν εκεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Η NASA μετέδωσε εικόνες από την θερμή υποδοχή του αμερικανο-ρωσικού πληρώματος, αναφέρει η ertnews.gr

Έπειτα από πτήση 16 ωρών στη γήινη τροχιά μετά τους τελικούς χειρισμούς, η διαστημική κάψουλα Dragon Endeavor της εταιρείας SpaceX πιάνει ασφαλές λιμάνι, 30 λεπτά νωρίτερα από το πρόγραμμα.

Στο θάλαμο υποδοχής οι 4 νεοαφιχθέντες χωμένοι στις αγκαλιές του κυβερνήτη και του 6μελούς πληρώματος, διακρίνονται μόνο από το διαφορετικό χρώμα των στολών τους.

Το επόμενο εξάμηνο, το ανανεωμένο πλήρωμα, εκτός από την υποδοχή δύο διαστημοπλοίων, θα φέρει εις πέρας σειρά πειραμάτων, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη σε περιβάλλον μικροβαρύτητας τρισδιάστατων βλαστοκυττάρων για τη μελέτη εκφυλιστικών ασθενειών.

Σε λίγες μέρες, 4 μέλη του παλιού πολυεθνικού πληρώματος από Ηνωμένες Πολιτείες, Δανία, Ιαπωνία και Ρωσία που βρίσκονταν στο Σταθμό από τον Αύγουστο θα επιστρέψουν στη Γη με πλούσιες εμπειρίες και την γνώση ότι η διεθνής είναι εφικτή και παράγει θετικά αποτελέσματα.