ΚΟΣΜΟΣ

Πανεπιστήμιο στη Φινλανδία γίνεται το πρώτο στον κόσμο που προσφέρει μάθημα αποκλειστικά μέσω TikTok

Πανεπιστήμιο στη Φινλανδία γίνεται το πρώτο στον κόσμο που προσφέρει μάθημα αποκλειστικά μέσω TikTok
AP

Το μάθημα θα αποτελείται από σύντομες διαλέξεις, σε μορφή βίντεο, που θα αναρτώνται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Haaga-Helia που βρίσκεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα μάθημα που θα διδάσκεται αποκλειστικά στο TikTok.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μάθημα θα αποτελείται από σύντομες διαλέξεις, σε μορφή βίντεο, που θα αναρτώνται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι μαθητές θα ολοκληρώσουν εργασίες για το μάθημα που έχει ως αντικείμενο την επιχειρηματικότητα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρεται ότι πρόκειται για το πρώτο μάθημα του είδους του στον κόσμο, το οποίο προσφέρεται από διαπιστευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα και διδάσκεται εξ ολοκλήρου στο TikTok.

Το πανεπιστημίο σημειώνει οτι το TikTok είναι ένα πολύ σημαντικό, μεγάλο κανάλι ειδήσεων για τους νέους, ενώ στόχος του ιδρύματος είναι πρώτον να αξιοποιήσει την δημοτικότητα της πλατφόρμας και επίσης να αυξήσει την ποσότητα εκπαιδευτικού περιεχομένου εντός αυτής.

«Μία από τις βασικές αξίες του Haaga-Helia είναι η τόλμη, που αντανακλά την ισχυρή κουλτούρα του πειραματισμού μας. Δεν βλέπουμε την αλλαγή ως απειλή, αλλά ως μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο. Οι μαθητές ήδη ξοδεύουν πολύ χρόνο στο TikTok, επομένως γιατί να μην παίξουμε τον ρόλο μας και να δημιουργήσουμε πιο σοβαρό υλικό με τα πιο ανάλαφρα, διασκεδαστικά βίντεο», σημείωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημίου στο δελτίο Τύπου.