ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρτζ Χαλίφα: Το ψηλότερο κτήριο του κόσμου φωτίστηκε στα χρώματα της ρωσικής σημαίας

To κτήριο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι
To κτήριο Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι

Το μήνυμα «τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν τη Ρωσία» εμφανίστηκε στα αραβικά και τα αγγλικά στην πρόσοψη του Μπουρτζ Χαλίφα

Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι φωτίστηκε στα χρώματα της ρωσικής σημαίας ως φόρος τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, μετέδωσε το TASS.

Η δράση που διοργάνωσαν οι αρχές του Ντουμπάι και η εταιρεία ανάπτυξης Emaar διήρκεσε αρκετά λεπτά. Τα κτίρια του Πανεπιστημίου Khalifa, της εταιρείας πετρελαίου ADNOC, της εκθεσιακής εταιρείας ADNEC και αρκετά ακόμη φωτίστηκαν επίσης στα χρώματα της ρωσικής σημαίας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων WAM.

«Αυτή η πρωτοβουλία αλληλεγγύης επιβεβαιώνει την κατηγορηματική αντίθεση των ΗΑΕ σε όλες τις μορφές βίας και τρομοκρατίας, που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση και είναι ασύμβατες με το διεθνές δίκαιο. Αποδεικνύει επίσης ότι οι ηγέτες και ο πληθυσμός των ΗΑΕ υποστηρίζουν τη Ρωσία και τον λαό της στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στο κατάμεστο Crocus στην πόλη Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είπε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 133, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, 147 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έντεκα ύποπτοι που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις δολοφόνοι που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν κατευθυνόμενοι προς τα ουκρανικά σύνορα, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κηρύσσοντας τη σημερινή ημέρα (24/3) ημέρα πανελλαδικού πένθους.