ΚΟΣΜΟΣ

Η «σκοτεινή» θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ: Γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας

Η «σκοτεινή» θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ: Γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας
Unsplash

Υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω; - Τι είχε δηλώσει ο Στίβεν Χόκινγκ

«Υπάρχει εξωγήινη ζωή και αν ναι, γιατί δεν έχουμε ακούσει γι’ αυτήν;» είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς αστρονόμους εδώ και δεκάδες χρόνια.

Δεδομένου ότι η Γη στέλνει μηνύματα και πληροφορίες εδώ και χρόνια σε περίπτωση που τα συναντήσουν άλλοι πολιτισμοί, η έλλειψη ανταπόκρισης ήταν απογοητευτική για ορισμένους. Για άλλους, ωστόσο, δεν είναι καθόλου περίεργο, αλλά αντίθετα ενισχύει τη θεωρία για το σύμπαν, μια θεωρία την οποία προφανώς πίστευε ο Στίβεν Χόκινγκ όταν ζούσε. Όπως εξηγείται από ένα πρόσφατο TikTok από της Kalpana Pot (@toknerdytome,) αυτό ονομάζεται «υπόθεση του σκοτεινού δάσους».

Όπως το θέτει η Pot: «Ρίξτε μια ματιά στον γαλαξία μας. Ορισμένες εκτιμήσεις λένε ότι έχει 400 δισεκατομμύρια αστέρια και πιθανώς τρισεκατομμύρια πλανήτες. Ακόμα κι αν υπάρχει κάπου ζωή, θα πρόκειται για τόσο μικρές ποσότητες, με διαστημικούς όρους».

Συμπλήρωσε πως «σαρώνουμε τους ουρανούς για σήματα για περισσότερα από 60 χρόνια. Εδώ μπαίνει η ιδέα του "σκοτεινού δάσους". Είναι μια θεωρία που υποστηρίζει ότι σχεδόν σίγουρα υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω που έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας και ότι πιθανώς έχουν επίγνωση της ύπαρξης της Γης. Ωστόσο, για κάποιον λόγο επιλέγουν να μην επικοινωνήσουν μαζί μας. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι στο παρελθόν έχουν δεχθεί επίθεση από άλλους πολιτισμούς που έχουν ανακαλύψει ή, πιο τρομακτικά, επειδή θέλουν να κρατήσουν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι για να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εναντίον μας».

Προσθέτει πως «το χειρότερο από όλα είναι ότι ίσως υπάρχει μια ακόμη πιο απειλητική δύναμη εκεί έξω, μια δύναμη που προκαλεί τρόμο και έχει βυθίσει τους άλλους στη σιωπή, ένα μάθημα που δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία (ή την ατυχία) να μάθουμε».

Αμέσως μετά, αναφέρει ότι «εδώ έρχεται ο Στίβεν Χόκινγκ. Έχει καταγραφεί να λέει το 2010 ότι η επαφή με εξωγήινους σχεδόν σίγουρα θα ήταν αρνητική για το είδος μας». Σ’ ένα ντοκιμαντέρ για το Discovery Channel είχε πει ότι «αν μας επισκεφθούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα ήταν, όπως όταν ο Κολόμβος προσγειώθηκε στην Αμερική, κάτι που δεν ήταν καλό για τους ιθαγενείς της Αμερικής. Αυτή είναι μια αρκετά αποθαρρυντική σκέψη, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον που είχε τόσο βαθιά γνώση της αστροφυσικής και της αστρονομίας».

*Με πληροφορίες από uniladtech

Σχετικές ειδήσεις