ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από νέα επίθεση στο Σίδνεϊ: Άνδρας μαχαίρωσε επίσκοπο μέσα στο ιερό εκκλησίας

Σοκάρει επίθεση μεσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ
Σοκάρει επίθεση μεσα σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία στο Σίδνεϊ και μαχαίρωσε πολλές φορές τον ιερέα, σε μία νέα επίθεση που προκαλεί αποτροπιασμό

Ένας επίσκοπος και αρκετοί πιστοί δέχθηκαν επίθεση σε μια εκκλησία του Σίδνεϊ. Ο επίσκοπος Mar Mari Emmanuel κήρυττε στην εκκλησία Christ The Good Shepherd στο Wakeley στα δυτικά του Σίδνεϊ τη Δευτέρα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα μπήκε στο ιερό και φέρεται να τον μαχαίρωσε πολλές φορές.

Το τρομακτικό βίντεο του περιστατικού, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα της εκκλησίας στο YouTube, δείχνει τον Επίσκοπο να σηκώνει το κεφάλι έκπληκτος καθώς ο δράστης του επιτίθεται βάναυσα και τον μαχαιρώνει στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι φέρεται να μαχαιρώθηκαν στη συμπλοκή που ακολούθησε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον άλλοι δύο φέρεται να μαχαιρώθηκαν στη συμπλοκή που ακολούθησε.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις 48 ώρες αφότου έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Σίδνεϊ από έναν μανιακό δράστη. Ο Joel Cauchi, 40 ετών, μαχαίρωσε πέντε γυναίκες και έναν άνδρα φύλακα μέχρι θανάτου και τραυμάτισε πολλούς άλλους προτού πυροβοληθεί από έναν αστυνομικό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Ουαλίας είπε ότι ο επίσκοπος υπέστη «τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους». «Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και αυτός βοηθά την αστυνομία σε έρευνες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ιερέας που δέχθηκε την επίθεση έχει ένα μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 ακόλουθους στο Facebook. Κέρδισε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν αποκάλεσε το lockdown του Σίδνεϊ ως «μαζική σκλαβιά» και ισχυρίστηκε ότι τα εμβόλια είναι μάταια επειδή το να ζεις «κανονικά» θα ενισχύσει την ανοσία. Η εκκλησία Christ The Good Shepherd έχει σχεδόν 200.000 συνδρομητές στο YouTube