Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε ζωντανή μετάδοση

Για χάρη του ιερέα με την μεγάλη απήχηση στο κοινό της Αυστραλίας ξέσπασαν ακόμα και επεισόδια έξω από την εκκλησία
Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι σε ζωντανή μετάδοση
2'

Γνωστός στο κοινό της Αυστραλίας είναι ο ιερέας ο οποίος μαχαιρώθηκε σε ζωντανή σύνδεση την ώρα που λειτουργούσε σε ναό στο Σίδνεϊ.

Ο επίσκοπος Mari Emmanuel μαχαιρώθηκε όπως και ακόμη τρεις πιστοί, με τα τραύματά του ωστόσο να μην είναι απειλητικά για τη ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ποιος είναι ο Mari Emmanuel

Ο χριστιανός ιερεάς, ο οποίος είναι επικεφαλής μίας αίρεσης της Ασσυριακής Εκκλησίας, απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου του κορονοϊού, όταν έκανε κηρύγματα κατά των εμβολίων και του lockdown, ενώ κάνει live streaming τις λειτουργίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αριθμεί περίπου 17.000 ακόλουθους, που παρακολουθούν τα κηρύγματα και τους «πύρινους» λόγους του.

Έχει παρουσιάσει απόψεις ακόμα και για την αμερικανική και ρωσική πολιτική αλλά και για τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας Christ The Good Shepherd Church ο ιερέας έχει ταξιδέψει σε αρκετά μέρη του κόσμου, για να διδάξει την Αγία Γραφή. Μάλιστα πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε και στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο ποιμαντικό του μήνυμα, ο Εμάνουελ, αναφέρει: «Στην εποχή μας πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική και θεμελιώδης διαπίστωση είναι να φτάσουμε στην αλήθεια. Ο κόσμος βομβαρδίζει το ανθρώπινο γένος με τόσες πληροφορίες, που πολύ συχνά χάνει τνο προσανατολισμό του και δεν διακρίνει το ψέμα από την αλήθεια».

Ενδεικτικό της απήχησης του ιερέα είναι το γεγονός ότι μετά την επίθεση σε βάρος του, πλήθος οπαδών του συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία και προσπάθησαν να λιντσάρουν τον δράστη, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:25ΑΠΟΨΕΙΣ

Το γάντι εξ ουρανού