ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική συνομιλία της Μελόνι με τον βασιλιά της Ιορδανίας: Στην ατζέντα το Μεσανατολικό

Τηλεφωνική συνομιλία της Μελόνι με τον βασιλιά της Ιορδανίας: Στην ατζέντα το Μεσανατολικό
Αρχείου - AP

Η συζήτηση των δυο ηγετών επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε απόψε τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ομάδας της G7 που πραγματοποιήθηκε χθες» και ότι «η συζήτηση των δυο ηγετών επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τη σημασία να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να συνεχιστούν οι προσπάθειες με στόχο την άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

«Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, προσπάθεια στην οποία η Ιορδανία παίζει ρόλο κύριας σημασίας. Η Τζόρτζια Μελόνι επανάλαβε τη δέσμευση της Ιταλίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις