ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Ισραήλ: Ειχαν ενημερωθεί οι ΗΠΑ για την επίθεση

Επίθεση Ισραήλ: Ειχαν ενημερωθεί οι ΗΠΑ για την επίθεση

Την Πέμπτη Ισραηλινός αξιωματούχος είπε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν τις επόμενες 24-48 ώρες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την ίδια είδηση μεταδίδουν και άλλα αμερικανικά μεσα ενημέρωσης, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εκ των προτέρων για τα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν, αλλά "δεν τα ενέκριναν", λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ την Πέμπτη ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

"Δεν εγκρίναμε την απάντηση", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ είχε σταθμίσει μια απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές του Ιράν το Σαββατοκύριακο με στόχο το εβραϊκό κράτος, οι περισσότερες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα στο εσωτερικό του Ιράν, δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος. Η επίθεση έγινε λίγες ώρες αφότου ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή του ότι αν το Ισραήλ αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση εναντίον του θα είναι "άμεση και σε μέγιστο επίπεδο".

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως ακούστηκαν «ισχυρές εκρήξεις» στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αναφέροντας, όπως και το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS νωρίτερα, πως η αιτία τους δεν είναι γνωστή.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έκανε λόγο για βομβαρδισμό εγκατάστασης στο Ιράν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση με πάνω από 350 πυραύλους και drones στο Ισραήλ το σαββατοκύριακο.