Πρίγκιπας Χάρι: Γιατί «έριξε άκυρο» στον βασιλιά Κάρολο - Αγεφύρωτο πλέον το χάσμα

Βαθαίνει στο Μπάκιγχαμ το ρήγμα με θέμα το «ποιος απέφυγε να συναντήσει ποιον» μετά την πρόσφατη επίσκεψη του έκπτωτου πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ
3'

Ο πρίγκιπας Χάρι απέρριψε πρόσκληση του βασιλιά Καρόλου να μείνει σε βασιλική κατοικία όταν επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επειδή είχε «ανησυχίες για την ασφάλεια», σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Λέγεται ότι απέρριψε την προσφορά του πατέρα του επειδή δεν συνοδευόταν από καμία πρόβλεψη προσωπικής ασφάλειας χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, με αποτέλεσμα να καταλύσει σε «ορατή τοποθεσία με δημόσια σημεία εισόδου και εξόδου και χωρίς αστυνομική προστασία».

Αντίθετα, επέλεξε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο - πιθανώς με μέλη του κοινού - επειδή σήμαινε ότι «θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται αόρατος», ισχυρίστηκε η Telegraph. Η εφημερίδα υποστήριξε περαιτέρω ότι ο δούκας του Σάσεξ «παραμένει συντετριμμένος» για την απόσυρση του αυτόματου δικαιώματός του στην αστυνομική προστασία, για το οποίο εξακολουθεί να ερίζει με το Υπουργείο Εσωτερικών στη βρετανική δικαιοσύνη.

Πλέον πρέπει να ειδοποιεί τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 ημέρες πριν έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν θέλει να υποβάλει αίτηση για παροχή ασφάλειας, με κάθε αίτημα να αξιολογείται σε ατομική βάση από τη Ravec, την αρμόδια επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων και των δημοσίων προσώπων.

Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί που ακριβώς προσφέρθηκε να στεγάσει ο βασιλιάς Κάρολος τον Χάρι, το πιθανότερο είναι στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη διατηρεί μόλις ένα μόνιμο διαμέρισμα εκεί, ενώ η πριγκίπισσα Άννα έχει μια σουίτα και έναν χώρο στάθμευσης- που χρησιμοποιεί όταν μένει στο Λονδίνο.

Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας το χρησιμοποιούν σε ad hoc βάση. Επιπλέον, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Clarence House, όπου μένει ο βασιλιάς όταν βρίσκεται στο Λονδίνο. Η διαμονή του εκεί θα έδινε σε πατέρα και γιο ένα μέρος για να συναντηθούν με σχετική ιδιωτικότητα.

Στην πραγματικότητα, όλες οι βασιλικές κατοικίες -όποια και αν προσφέρθηκε στον Χάρι- διαθέτουν ένοπλους φρουρούς στα σημεία εισόδου και εξόδου, σε αντίθεση με οποιοδήποτε ξενοδοχείο του Λονδίνου, και διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας στη χώρα για την προστασία των εργαζόμενων μελών της οικογένειας.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνείται σταθερά να σχολιάσει οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Χάρι και τον πατέρα του. Αλλά ένας εκπρόσωπος του πρίγκιπα επέλεξε να εκδώσει μια δήλωση όταν ήρθε στο Λονδίνο στις αρχές Μαΐου για τον εορτασμό της 10ης επετείου των Αγώνων Invictus. Είπε οτι ενώ ο Χάρι ήθελε να συναντήσει τον πατέρα του, ο μονάρχης ήταν ουσιαστικά «πολύ απασχολημένος» για να τον δει.

Ωστόσο, έκτοτε έγινε σαφές ότι ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα είχε πράγματι γεμάτο πρόγραμμα εκείνη την εβδομάδα, ο Βασιλιάς είχε κάνει συμφιλιωτικές προτάσεις που θα του επέτρεπαν να δει τον γιο του. Συνολικά ο Χάρι πέρασε τρεις νύχτες στην πρωτεύουσα χωρίς να δει κανένα μέλος της οικογένειας πριν συναντήσει τη σύζυγό του, Μέγκαν, στο αεροδρόμιο του Χίθροου και πετάξουν προς τη Νιγηρία για μια σχεδόν...βασιλική περιοδεία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή