Βλαντίμιρ Πούτιν: Να αρχίσουν ξανά οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα (24/5/24) ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν
Βλαντίμιρ Πούτιν: Να αρχίσουν ξανά οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία
1'

Την Παρασκευή 24 Μαϊου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να αναβιώσουν, αλλά η Ρωσία θα διαπραγματευθεί μόνο με νόμιμους ηγέτες στο Κίεβο, με δεδομένο ότι η νόμιμη θητεία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι τυπικά έληξε την 21η Μαΐου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης για την Ουκρανία, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λευκορωσία, ότι οι συνομιλίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν «τις σημερινές πραγματικότητες επί του εδάφους».

Στην ουσία ο Πούτιν, επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό, το σημερινό δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, «κλειδώνοντας» τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι Ρωσία αμφισβήτησε τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αφού το Κίεβο δήλωσε ότι δεν θα διεξάγει φέτος προεδρικές εκλογές λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, ο οποίος διανύει τον τρίτο χρόνο του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή