Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση των Χούθι

Στο «φως» της δημοσιότητας βίντεο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor

Ερυθρά Θάλασσα: Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση των Χούθι
2'

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την έκρηξη στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor, μετά την επίθεση των Χούθι, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικά, στο νέο βίντεο που τραβήχτηκε από κοντινή απόσταση, καταγράφεται ένα σύννεφο καπνού να τυλίγει το πλοίο, ενώ μετά ακολουθεί και δεύτερη έκρηξη.

Η έκρηξη είχε ως συνέπεια ένα μέλος του πληρώματος με καταγωγή από τις Φιλιππίνες να χάσει τη ζωή του, ενώ οι υπόλοιποι διασώθηκαν από πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ναυτικά drones και εγκαταστάσεις των Χούθι της Υεμένης

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη κατέστρεψαν «χερσαίο σταθμό ελέγχου» (σ.σ. drones), «κόμβο διοίκησης και ελέγχου» σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Χούθι στην Υεμένη, καθώς και δυο μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) στην Ερυθρά Θάλασσα.

Κρίθηκε πως τα συστήματα αυτά «ήγειραν άμεση απειλή», ανέφερε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Οι Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, εξαπολύουν από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, ζώνες στρατηγικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, λέγοντας πως δρουν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακο που πολιορκείται από το Ισραήλ, σε πόλεμο με τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου.

Οι τουλάχιστον 70 επιθέσεις τους έχουν βυθίσει δυο πλοία κι έχουν σκοτώσει τρεις ναυτικούς. Τρίτο σκάφος έχει καταληφθεί από τους μαχητές τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Παγγαίο