ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε οι νεκροί στο θρίλερ ομηρίας στην Καρλσρούη

Πέντε οι νεκροί στο θρίλερ ομηρίας στην Καρλσρούη

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δράστης, σκοτώθηκαν σήμερα μετά την ομηρία σε κατοικία στην Καρλσρούη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο ένοπλος δράστης κρατούσε έως και τέσσερις ανθρώπους ομήρους στη διάρκεια μιας διαδικασίας έξωσης από ένα διαμέρισμα.

«Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο διαμέρισμα αφού μύρισαν καπνό και βρήκαν τέσσερα πτώματα. Πιθανώς ένα εξ αυτών ανήκει στον οπλοφόρο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μία γυναίκα υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της στο νοσοκομείο.

Το θρίλερ ξεκίνησε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία έξωσης του δράστη από το σπίτι του. Μεταξύ των ομήρων ήταν ο δικαστικός κλητήρας και ένα άτομο που τον συνόδευε, αλλά και ο κλειδαράς που πήγε για να αλλάξει την κλειδαριά.

Όταν ο δικαστικός κλητήρας πήγε να εκτελέσει την απόφαση έξωσης ο δράστης φέρεται να τον άφησε να μπει στο διαμέρισμα μαζί με τα άλλα άτομα και στη συνέχεια άνοιξε πυρ. Ακολούθως η περιοχή αποκλείστηκε και περισσότεροι από 200 αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου, μεταξύ αυτών και 40 άντρες των ειδικών δυνάμεων SEK.

Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κυνηγός και διέθετε πολλά όπλα.

Η αστυνομία είχε δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το διαμέρισμα και προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον δράστη όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί, οπότε και εισέβαλε στο κτίριο.

Διαβάστε επίσης:

Στους 5 τα θύματα από την ομηρία στην Καρλσρούη