ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θα συνεχίσει να δίνει όπλα στη Συρία

Η Ρωσία θα συνεχίσει να δίνει όπλα στη Συρία

Δεν θα σταματήσει να τροφοδοτεί με όπλα τη Συρία η Ρωσία, παρά τις συστάσεις της Συριακής αντιπολίτευσης.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο ποδιευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας Βιάτσεσλαβ Τζιρκάλν:

«Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το συμβόλαιο για την παράδοση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας. Ο εξοπλισμός αυτός έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα. Δεν μπορούμε σε ουδεμία περίπτωση να πούμε ότι επιβάλλουμε ένα εμπάργκο στις παραδόσεις στρατιωτικής τεχνολογίας στη Συρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τροφοδοσία αυτή με οπλισμό δεν παραβιάζει καμία από τις διεθνής υποχρεώσεις της Μόσχας.

ικοί είχαν επισημάνει τον Ιούνιο, μετά την καταστροφή ενός τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους F-4 στα ανοικτά των συριακών ακτών, ότι το επεισόδιο επιδεικνύει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

Η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού από τη σοβιετική εποχή, φιλοξενεί παρ' όλ' αυτά στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες για συζητήσεις σχετικά με την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) ανέφερε ότι η ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό επιτρέπει στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να συνεχίζει τη βία, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρός του, Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα.

«Απορρίπτουμε αυτή τη ρωσική πολιτική», είπε ο Σάιντα. «Με όποια μάσκα και εάν επιχειρείται να συγκαλυφθεί, πρόκειται για μια πολιτική υποστήριξης του καθεστώτος που του δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει τη βία», είπε ο νέος ηγέτης του ΣΕΣ.