ΚΟΣΜΟΣ

SOS για την μικρή Χριστιανή που κινδυνεύει να θανατωθεί στο Πακιστάν

SOS για την μικρή Χριστιανή που κινδυνεύει να θανατωθεί στο Πακιστάν

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή χριστιανή που κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες, στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι, αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.

Η Ρίμσα, η οποία φέρεται να είναι από 10 έως 16 ετών και να πάσχει από τρισωμία (σύνδρομο Ντάουν) συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού.

Η υπόθεση αυτή δείχνει "την αποσάθρωση του κράτους δικαίου" στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πόλι Τράσκοτ, η διευθύντρια της οργάνωσης για την Ασία.

"Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της Ρίμσα", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι "στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για βλασφημία".

Ο πακιστανικός νόμος για τη βλασφημία προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για τους παραβάτες. Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού και η Τράσκοτ χαιρέτισε την κίνηση αυτή καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.

Ροή Ειδήσεων