ΚΟΣΜΟΣ

Λαθρομετανάστες έφτασαν κολυμπώντας σε ισπανική βραχονησίδα

Λαθρομετανάστες έφτασαν κολυμπώντας σε ισπανική βραχονησίδα

Κολυμπώντας έφτασαν 68 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σε ισπανική βραχονησίδα, κοντά στις ακτές του Μαρόκου.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια απόπειρα μέσα σε λίγες μέρες. Την Τετάρτη, 29 μετανάστες από τους οποίους τρία παιδιά και τρεις έγκυες, είχαν φτάσει με σκάφος στο ακατοίκητο μικρό νησί Ίσλα ντε Τιέρα, που ανήκει στο Αρχιπέλαγος Αλουθέμας κοντά στον ισπανικό θύλακο Μελίγια. Τα παιδιά και οι έγκυες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα του ισπανικού στρατού στη Μελίγια.

Ισπανοί αξιωματούχοι διαπραγματεύονται για το θέμα των λαθρομεταναστών αυτών με Μαροκινούς ομολόγους τους, γράφει σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mundo.

Οι ισπανικές αρχές ελπίζουν ότι οι λαθρομετανάστες θα επιστρέψουν στο Μαρόκο όταν δουν ότι δεν θα μεταφερθούν στην Ισπανία, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η λαθρομετανάστευση έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, όμως πολλοί είναι εκείνοι που μέσω του Μαρόκου προσπαθούν να φτάσουν στις ισπανικές ακτές ή στο αρχιπέλαγος των Καναρίων. Οι αρχές φοβούνται πως στην προσπάθειά τους αυτή κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα ή δίψα, αλλά και να πνιγούν.

Διαβάστε επίσης:

ΝΥΤ: Αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας

«Η Ελλάδα κατέρριψε τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο»

Πήγε σε οίκο ανοχής και... βρήκε μέσα την γυναίκα του!