ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Μόντι

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Μόντι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε σήμερα, αργά το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης "υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εξελίξεις στην ζώνη του Ευρώ".

"Διαπιστώθηκε ότι η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν ιδιαίτερα θετική για την Ευρώπη. Η καγκελάριος και ο Ιταλός πρωθυπουργός συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για την διευκόλυνση της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου", τονίζεται στο ανακοινωθέν του ιταλικού κυβερνητικού μεγάρου Παλάτσο Κίτζι.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη "διαπιστώθηκε επίσης πρόοδος σε ότι αφορά την επίγνωση ότι οι λύσεις, για να ξεπεραστεί η κρίση, πρέπει να προκύψουν από μια πιο στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο".

Η 'Αγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Μόντι, τέλος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ωρών.

"Ο Ιταλός πρωθυπουργός--αναφέρεται, τέλος, στο ανακοινωθέν της κυβέρνησής του--εξέφρασε στην καγκελάριο την αλληλεγγύη του για τις επιθέσεις κατά της γερμανικής πρεσβείας στο Χαρτούμ.