ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Αμερικανός εκτελέσθηκε στο Οχάιο για το φόνο δύο ατόμων

Ένας Αμερικανός εκτελέσθηκε στο Οχάιο για το φόνο δύο ατόμων

Ένας 47χρονος Αμερικανός εκτελέσθηκε με θανατηφόρα ένεση χθες Πέμπτη στο Οχάιο για το φόνο δύο ανδρών.

Πρόκειται για τον Ντόναλντ Πάλμερ, ο οποίος βρισκόταν εδώ και 23 χρόνια στα κελιά των μελλοθανάτων.

Μάλιστα, ο ίδιος λίγο πριν από την εκτέλεσή του ζήτησε συγγνώμη λέγοντας στις έξι γυναίκες, χήρες, κόρες και ανίψια των θυμάτων του.: «Θέλω να ξέρετε ότι σας έχω στην καρδιά μου εδώ και πολλά χρόνια», ενώ συνέχισε «Είμαι τόσο στενοχωρημένος γι' αυτό που σας πήρα (...) Ελπίζω ότι ο πόνος σας και η θλίψη σας να σβήσουν σήμερα μαζί μου».

Ο Ντόναλντ Πάλμερ, ο οποίος είχε εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά της καταδίκης του, καταδικάσθηκε σε θάνατο για το φόνο το 1989 με δύο σφαίρες στο κεφάλι δύο ανδρών που, ο ένας μετά τον άλλο, του είχαν απευθυνθεί το δρόμο ενώ αυτός γύριζε γύρω από το σπίτι του εραστή της πρώην συζύγου του.

Η επιτροπή χαρίτων του Οχάιο και στη συνέχεια ο κυβερνήτης Τζον Κάσιτς είχαν αρνηθεί να δείξουν επιείκεια.

Μια άλλη εκτέλεση, αυτή του Ρόμπερτ Χάρις, ενός μαύρου που καταδικάσθηκε για πενταπλό φόνο στην επιχείρηση από την οποία είχε μόλις απολυθεί, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Τέξας.

Ο Ρόμπερτ Χάρις είναι ο 29ος κατάδικος που εκτελείται φέτος στις ΗΠΑ και ο 1.306ος από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ενημέρωσης για την Θανατική Ποινή (DPIC).