ΚΟΣΜΟΣ

Μόντι: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Μόντι: Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Ανοικτό αφήνει τώρα ο Μάριο Μόντι το ενδεχόμενο να παραμείνει στην πρωθυπουργία, συνδέοντας την εξέλιξη αυτή με τις γενικότερες συνθήκες και τον «έκτακτο χαρακτήρα» που αυτές ίσως λάβουν.

«Αν οι γενικότερες συνθήκες έχουν έκτακτο χαρακτήρα -κάτι που απεύχομαι- και μου ζητηθεί, θα λάβω υπόψη μου την πρόταση» δήλωσε αμέσως μετά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο για τις Διεθνείς Σχέσεις (Council on Foreign Relations) της Νέας Υόρκης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «δεν θεωρώ ότι η Ευρωζώνη μπορεί να χάσει κάποια μέλη της στην πορεία».

Σε προηγούμενη συνέντευξή του νωρίτερα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνιζε ότι «δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνησή του θα παραιτηθεί, πιθανότατα τον ερχόμενο Απρίλιο».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, δεδομένης της ιδιαίτερης οικονομικής περιόδου που διέρχεται η Ιταλία, θεωρείται πιθανό οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Μόντι (κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, κεντροδεξιός Λαός της Ελευθερίας και κεντρώο κόμμα Udc) να ζητήσουν από τον Μόντι να παραμείνει στην πρωθυπουργία και μετά τις εκλογές του Απριλίου.