ΚΟΣΜΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απαγορεύουν τη χρήση ινδικής κάνναβης στα σχολεία!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Απαγορεύουν τη χρήση ινδικής κάνναβης στα σχολεία!

Η χρήση της κάνναβης στα... σχολεία θα απαγορεύεται με νόμο στο δήμο του Άμστερνταμ κάτι που αποφασίζεται για πρώτη φορά στην Ολλανδία!

Η Ίρις Ρέσεφ (Iris Resef) εκπρόσωπος της δημαρχίας, είπε ότι θα απαγορευτεί επισήμως η χρήση της ινδικής κάνναβης «εντός και γύρω από τα σχολεία του Άμστερνταμ»...

Το νέο μέτρο τίθεται σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο.

Μολονότι η χρήση κάνναβης απαγορεύεται ήδη σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα το Άμστερνταμ είναι η πρώτη πόλη που λαμβάνει και επισήμως μια τέτοια απόφαση καθολικής ισχύος.

Ο Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν (Eberhard van der Laan), ο δήμαρχος της πόλης, διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ο στόχος είναι «να στηριχθούν τα σχολεία που είχαν ήδη εφαρμόσει ανάλογα μέτρα».

Η κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών είναι παράνομη στην Ολλανδία. Ωστόσο από το 1976 επιτρέπεται η πώληση κάνναβης (μέχρι 5 γραμμάρια κατ' άτομο) και η κατανάλωσή της στα κόφι-σοπ.

Σύμφωνα με την Ρέσεφ, ο νέος δημοτικός κανονισμός θα βοηθήσει τους διευθυντές των σχολείων και τους καθηγητές να εφαρμόσουν την απαγόρευση αφού θα μπορούν στο εξής να καλούν την αστυνομία για να συλλάβει τους παραβάτες.

Η χρήση κάνναβης θα απαγορευτεί επίσης στις παιδικές χαρές.