ΚΟΣΜΟΣ

Ντροπή: Στοιχηματίζουν για το αν θα ζήσουν ασθενείς και βγάζουν λεφτά

Ντροπή: Στοιχηματίζουν για το αν θα ζήσουν ασθενείς και βγάζουν λεφτά

Κάτι περισσότερο από σοκ και οργή προκαλεί η είδηση από νοσοκομείο της Ταϊβάν: Τζογαδόροι βάζουν στοιχήματα δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για το πότε θα... πεθάνουν ασθενείς με την συναίνεση των συγγενών τους και των γιατρών!

Στο μακάβριο «παιχνίδι ζωής» τα κέρδη για τους... παίκτες είναι τεράστια, ενώ το πιο τραγικό είναι ότι ζητάνε την άδεια από την οικογένεια του ασθενούς, κυρίως καρκινοπαθή, στην οποία δίνουν 10% του συνολικού ποσού, με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής ζήσει από ένα μήνα και πάνω. Επίσης, δίνουν ποσοστά στους γιατρούς, που θα τους βρουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

«Είναι συχνό φαινόμενο για ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση να ξυπνούν και να βλέπουν από πάνω τους αντί για γιατρούς ομάδες τζογαδόρων που τσεκάρουν τα ζωτικά τους σημεία και τους ρωτούν πως αισθάνονται προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τζογάρουν πάνω τους ή όχι», δηλώνει γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης Taichung.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αρκετές περιπτώσεις που «ποντάρουν» στην ζωή, οι αδίστακτοι τζογαδόροι δίνουν χρήματα στους γιατρούς, για να σώσουν ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες!

Τα ποσά κυμαίνονται από 40 έως 350.000 δολάρια και το παιχνίδι είναι πάντα το ίδιο: Όταν ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο μπαίνει στο παιχνίδι, όποιος θέλει ποντάρει πάνω του. Αν πεθάνει μέσα σε ένα μήνα, όλα τα χρήματα καταλήγουν στην μπάνκα. Για κάθε μέρα μετά το ποσό που κερδίζει όποιος έχει μαντέψει σωστά την μέρα του θανάτου βγάζει μεγαλύτερο κέρδος.

Και επειδή ως γνωστόν οι τζογαδόροι είναι επιστήμονες όπως σας είπαμε αν ο ασθενής ζήσει πάνω από 6 μήνες, το ποσό καταλήγει και πάλι στο «πρακτορείο στοιχημάτων»!

Πηγή: star.gr