Απαράδεκτο: Δίνει στην παμπ το όνομα ενός διαβόητου παιδεραστή

Απαράδεκτο: Δίνει στην παμπ το όνομα ενός διαβόητου παιδεραστή

Την έντονη αντίδραση του Συνηγόρου του Παιδιού προκάλεσε η απόφαση του ιδιοκτήτη μιας παμπ στη Βαρσοβία ο οποίος θέλει να δώσει στο κατάστημά του το όνομα ενός διαβόητου καταδικασμένου παιδεραστή.


Η παμπ που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή θα ονομάζεται "Fritzl's"--από το όνομα του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτσλ.

Ο Φριτσλ έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, την οποία κρατούσε κλειδωμένη σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια.

"Το να το αποκαλέσουμε σκάνδαλο θα ήταν μια μετριοπαθής έκφραση. Η ιδέα αυτή πρέπει να σταματήσει", είπε ο Μάρεκ Μίχαλακ, επικεφαλής Συνήγορος του Παιδιού στην Πολωνία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης η μάνατζερ της παμπ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να πληγωθεί κανείς και ότι η ονομασία αυτή επιλέχθηκε μόνο ως ένδειξη "μαύρου χιούμορ". Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από την πλευρά του εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει, τονίζοντας ότι "δεν θέλει να ανοίξει πόλεμο" και ότι ο στόχος του, να προβάλει την παμπ, έχει ήδη επιτευχθεί.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα στη σελίδα της παμπ στο Facebook περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν στα εγκαίνια.