ΚΟΣΜΟΣ

"Θλιβερός αντιπερισπασμός" η επιστροφή Αριστίντ στην Αϊτή

"Θλιβερός αντιπερισπασμός" η επιστροφή Αριστίντ στην Αϊτή
Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην επιστροφή του πρώην Προέδρου Ζαν Μπερτράν

Αντιδρούν οι ΗΠΑ στην επιστροφή του πρώην Προέδρου Ζαν Μπερτράν Αριστίντ στην Αϊτή πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

Αν ο κ. Αριστίντ επιστρέψει στην Αϊτή πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αυτό θα είναι ένας "θλιβερός αντιπερισπασμός", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

Ο Ζαν Μπερτράν Αριστίντ, εξόριστος στη Νότια Αφρική από το 2004, σκοπεύει να επιστρέψει στην Αϊτή "πολύ σύντομα", τις προσεχείς ημέρες, μόλις λάβει το διαβατήριο που του χορήγησαν οι αρχές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Αιρα Κουρζμπάν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο υποψήφιος της κυβέρνησης στις προεδρικές εκλογές στην Αϊτή, Ζιντ Σελεστίν, αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο μετά από δύο μήνες μετεκλογικής κρίσης, το εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά να ανατρέψει τα προσωρινά αποτελέσματα που αμαυρώθηκαν από νοθεία.

Στον δεύτερο γύρο θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 20 Μαρτίου, μια πρώην πρώτη κυρία, η Μιρλάντ Μανιγκά, και ο δημοφιλής τραγουδιστής Μισέλ Μαρτελί.