Ο Μόντι διαψεύδει τη συμφωνία για συμμαχία κατά του Μπερλουσκόνι

Ο Μόντι διαψεύδει τη συμφωνία για συμμαχία κατά του Μπερλουσκόνι

Το γραφείο του Μάριο Μόντι διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Η κεντροαριστερή εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα" ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της πως ο Μόντι και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι κατέληξαν σε "ένα σύμφωνο μη επίθεσης" συμφωνώντας να επικεντρώσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον δημοσίευμα, το PD ζήτησε επίσης από τον Μόντι να σταματήσει να επικρίνει τα συνδικάτα και τον αριστερό εταίρο του PD, τον Νίκι Βέντολα.

"Το δημοσίευμα της Λα Ρεπούμπλικα είναι σαφώς ψευδές", δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του Μόντι.

Σε δήλωση που εξέδωσε, το γραφείο του Μόντι επιβεβαίωσε μόνο ότι ο τελευταίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μπερσάνι, τον Μπερλουσκόνι και τον κεντρώο ηγέτη Πιερ Φερντινάντο Κασίνι, σχετικά με τον πόλεμο στο Μαλί, τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το διορισμό τοπικών κυβερνητικών εκπροσώπων.

Πληροφορίες για μια "μυστική συνάντηση" με τον Μπερσάνι δημοσιεύθηκαν επίσης στην εφημερίδα "Λα Στάμπα". Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τουρίνου, οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε μια "ανεπίσημη συμφωνία" να μην πλήξουν ο ένας τον άλλο υπερβολικά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά απέχουν πολύ από το να έχουν υπογράψει μια επίσημη συμφωνία συνασπισμού.

Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε προς το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI πως μια συμμαχία του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Μόντι είναι "φυσική" επειδή ο απερχόμενος πρωθυπουργός "δεν έχει ελπίδα να τα καταφέρει χωρίς να βασιστεί στην αριστερά".