ΚΟΣΜΟΣ

Παγωμένη η Βρετανία

Παγωμένη η Βρετανία

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται για τέταρτη ημέρα η Βρετανία, με τις χιονοπτώσεις να προβλέπονται σφοδρές και για σήμερα, κάνοντας τη χώρα αδιάβατη.

Με κίτρινες προειδοποιητικές πινακίδες για κίνδυνο λόγω πάγου είναι καλυμμένη η ανατολική και νότια Αγγλία, όπως και η νότια Ουαλία. Στη βόρεια Αγγλία αναμένεται να πέσει σήμερα χιόνι έως και 20 εκατοστά.

Στο αεροδρόμιο Χίθροου μεταβάλλεται το πρόγραμμα των πτήσεων. Ματαιώνονται περίπου 130 πτήσεις λόγω χαμηλής ορατότητας. Προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Ακυρώσεις δρομολογίων όμως υπάρχουν και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, κυρίως στη σύνδεση του Λονδίνου με το Λίβερπουλ, ενώ μετ' εμποδίων γίνονται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο του Gatwick.

Παράλληλα, οι οδικές αρτηρίες είναι μποτιλιαρισμένες, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να ζητήσουν από τους υπαλλήλους του για σήμερα να εργαστούν από το σπίτι.

Εκατοντάδες νοικοκυριά στα βόρεια της χώρας πέρασαν τη νύχτα χωρίς ηλεκτρικό, ενώ οι θερμοκρασίες είχαν πέσει επτά βαθμούς υπό του μηδενός.

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού.

Το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους δύο ορειβάτες στα υψίπεδα των Χάιλαντς στη Σκωτία, εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία θα διαρκέσουν ακόμη τέσσερις ημέρες, καθώς δεν προβλέπεται να βελτιωθεί νωρίτερα ο καιρός.

Δείτε τις φωτογραφίες: