ΚΟΣΜΟΣ

UNICEF: Έκκληση για 1,4 δισ. δολάρια για τα παιδιά

UNICEF: Έκκληση για 1,4 δισ. δολάρια για τα παιδιά

Έκκληση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεών της απηύθυνε η UNICEF για την κάλυψη των άμεσων, κρίσιμων για την επιβίωση των παιδιών, αναγκών σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση της UNICEF, «Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2013», περιγράφει την κατάσταση των πιο ευάλωτων παιδιών και γυναικών στον κόσμο που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη των άμεσων και μακροπρόθεσμων αναγκών τους, το δικαίωμά τους στην επιβίωση την υγεία και την ανάπτυξη.

Τονίζει την τεράστια ανθρωπιστική επιχείρηση στο Κέρας της Αφρικής, όπου δραστηριοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η UNICEF, για να σώσει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και γυναικών που βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου σε αυτή την περιοχή.

Επισημαίνει επίσης τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που ζουν εκτοπισμένες από τη βία στην Ακτή του Ελεφαντοστού και το Σουδάν.

Η έκθεση αναφέρει πως το κύμα της πολιτικής αναταραχής και της αλλαγής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική δημιουργεί ανθρωπιστικές ανάγκες στην περιοχή, ειδικά σε χώρες όπως η Υεμένη, η οποία ήδη πλήττεται από μακρόχρονη κρίση.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες με μια δωρεά τους στο σάιτ της οργάνωσης.