ΚΟΣΜΟΣ

Για ένα ρόλο στη Λίμνη των Κύκνων η επίθεση με οξύ στο Μπολσόι

Για ένα ρόλο στη Λίμνη των Κύκνων η επίθεση με οξύ στο Μπολσόι

Ο χορευτής του μπαλέτου Μπολσόι Πάβελ Ντμιτριτσένκο, που συνελήφθη χθες και φερόταν να παραδέχτηκε την ευθύνη για την επίθεση με οξύ κατά του καλλιτεσνικού διευθυντής του θεάτρου, Σεργκέι Φιλίν, σήμερα δηλώνει «αθώος».


Παράλληλα, ο ίδιος ο Φιλίν , που νοσηλεύεται στη Γερμανία για την αποκατάσταση της όρασής του, δήλωσε πως είναι «πεπεισμένος ότι ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερος. Ελπίζουμε ότι οι δυνάμεις της τάξης θα αποκαλύψουν όλους αυτούς που εμπλέκονται».

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι ο φερόμενος εντολέας, ο χορευτής Πάβελ Ντμιτριτσένκο, καθώς επίσης ο δράστης και ένας οδηγός, ομολόγησαν την ενοχή τους.

Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν βίντεο που τράβηξε η αστυνομία, στο οποίο ο Ντμιτριτσένκο εμφανίζεται να ομολογεί: «Οργάνωσα την επίθεση αυτή, αλλά δεν ήθελα να φθάσω τόσο μακριά».

Πάντως, ο Φιλίν δεν πιστεύει το σενάριο που προβάλλουν τα ΜΜΕ ότι η επίθεση εναντίον του έγινε για τη σύντροφο του Ντμιτριτσένκο, τη χορεύτρια Αντζελίνα Βοροντσόβα, στην οποία ο Φιλίν δεν έδωσε τον κεντρικό ρόλο στη Λίμνη των Κύκνων.

«Ο Σεργκέι πιστεύει ότι τα κίνητρα είναι διαφορετικά. Η νεαρή γυναίκα είναι ένας λόγος, αλλά σίγουρα όχι η κύρια αιτία», τόνισε.

Ρoή Ειδήσεων