ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε LIVE από το Βατικανό την εκλογή του νέου Πάπα

Δείτε LIVE από το Βατικανό την εκλογή του νέου Πάπα

Εκατόν δέκα πέντε καρδινάλιοι θα συγκεντρωθούν στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού για να εκλέξουν νέο Πάπα της Ρώμης.

Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς το κονκλάβιο θα κατονομάσει τον 266ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί πριν από τις 24 Μαρτίου, την Κυριακή των Βαΐων για τους Καθολικούς και οπωσδήποτε πριν από την Κυριακή του Πάσχα στις 31 Μαρτίου.

Ο κύκλος των διεκδικητών έχει περιοριστεί ως σήμερα σε πέντε ονόματα.

Μεταξύ των πιθανότερων καρδιναλίων κατονομάζονται ο Καναδός Μαρκ Ουέλετ, ο Ιταλός Άνγκελο Σκόλα, ο Αυστριακός Κρίστοφερ Σόνμπορν, ο Αργεντινός Λεονάρντο Σάντρι. Προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας, όπως υποστηρίζουν οι ιταλικές εφημερίδες, άρχισαν γρήγορα να αυξάνονται οι πιθανότητες του Βραζιλιάνου Οντίλο Σερέρ.

Δείτε LIVE:

Ο επόμενος επικεφαλής του Βατικανού θα κληθεί να αντιμετωπίσει θέματα όπως η οικονομική διαφάνεια της τράπεζας του Βατικανού (IOR), η καταπολέμηση της μάστιγας των παιδεραστών κληρικών, η αγαμία των καθολικών ιερέων -που αμφισβητείται όλο και συχνότερα- τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η δυνατότητα να μπορέσουν οι γυναίκες να χειροτονούνται στο μέλλον ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.