ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει η μάνα που έχασε τον γιο της στο μακελειό του Κονέκτικατ

Συγκλονίζει η μάνα που έχασε τον γιο της στο μακελειό του Κονέκτικατ

Τη θέση του παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα για την εκφώνηση της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας στη μητέρα ενός εξάχρονου αγοριού που σκοτώθηκε σε επίθεση ενόπλου, σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ.

Η Φρανσίν Γουίλερ, ο γιος της οποίας, ο Μπεν, σκοτώθηκε μαζί με 19 άλλα παιδιά και έξι ενήλικες στην επίθεση 20χρονου ενόπλου στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ τον Δεκέμβριο, εκφώνησε την εβδομαδιαία ομιλία του προέδρου εκ μέρους του: όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ, είναι εξαιρετικά σπάνιο να εκφωνεί άλλος αντί του προέδρου την εβδομαδιαία ομιλία και επί προεδρίας Ομπάμα μόνο ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν το έχει κάνει.


«Η αστείρευτη ενέργειά του τον έκανε να συνεχίσει να τρέχει στο γήπεδο του ποδοσφαίρου πολύ μετά τη λήξη του αγώνα. Το πρωί δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή να πάει στο σχολείο», είπε με τρεμάμενη φωνή η Γουίλερ αναφερόμενη στον γιο της, έχοντας δίπλα της τον εξίσου ταραγμένο σύζυγό της Ντέιβιντ.

«Κάποιες φορές κλείνω τα μάτια μου και το μόνο που θυμάμαι είναι εκείνη η φρικτή ημέρα στο Κέντρο Εθελοντών Πυροσβεστών Σάντι Χουκ για το αγόρι που ποτέ δεν θα επέστρεφε σπίτι στον ίδιο χώρο που στεγαζόταν το προσκοπικό σώμα όπου πήγαινε ο Μπεν. Αλλά άλλες φορές νιώθω την παρουσία του Μπεν να με γεμίζει με κουράγιο για αυτό που έχω να κάνω – για εκείνον και για όλους τους άλλους που μας τους στέρησαν με τόσο βίαιο τρόπο και τόσο νωρίς», είπε η Γουίλερ.