ΚΟΣΜΟΣ

Η Λιβύη πιέζει για τη δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ

Η Λιβύη πιέζει για τη δίκη του Σάιφ αλ Ισλάμ

Την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναμένουν οι λιβυκές αρχές «εντός του Μαΐου», για το αν μπορούν να δικάσουν τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ Ισλάμ στη Λιβύη.


«Υποβάλαμε έναν μεγάλο φάκελο με στοιχεία και τεκμηρίωση για να τους πείσουμε (σ.σ. τους δικαστές του ΔΠΔ) ότι είμαστε ικανοί», είπε ο Άχμεντ αλ Τζαχάνι, ο δικηγόρος ο οποίος παίζει τον ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο έχει κινήσει διαδικασία δίωξης σε βάρος του Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι για εγκλήματα πολέμου.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι εμφανίστηκε για λίγη ώρα ενώπιον ενός λιβυκού δικαστηρίου για να λογοδοτήσει επειδή αποπειράθηκε να επικοινωνήσει με το εξωτερικό παράνομα, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς από την Ζεντέν. Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι έμοιαζε υγιής και συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς. Τον εκπροσώπησαν δύο δικηγόροι διορισμένοι από το δικαστήριο.

Οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν την δίκη έως την 19η Σεπτεμβρίου μετά το αίτημα της υπεράσπισης, η οποία επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων που περιέχονται στον φάκελο της υπόθεσης.