ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Η συμφωνία για το South Stream θα υπογραφεί τον Ιούνιο

Σκόπια: Η συμφωνία για το South Stream θα υπογραφεί τον Ιούνιο

Η νοτιοσλαβική κυβέρνηση ενέκρινε το τελικό κείμενο της συμφωνίας με τη Ρωσία για την κατασκευή τμήματος του αγωγού, South Stream, που θα διέρχεται από τη χώρα.

Δεν έχει, ακόμη, καθορισθεί η ημερομηνία της υπογραφής από τις δύο πλευρές, αλλά όπως δημοσιεύεται, είναι πιθανόν να γίνει μέσα στον Ιούνιο, στην Αγία Πετρούπολη, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ζόραν Σταβρέσκι, σε συνέντευξή του στο Reuters.

“Η σύνδεση με τα διεθνή δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream της χώρας θα φέρει πολλά οφέλη. Η συμφωνία προβλέπει την παροχή πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου, που σημαίνει ένα σταθερό ενεργειακό μέλλον για τη χώρα μας.

»Η ένταξη της περιοχής μας στον ενεργειακό σχεδιασμό παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, θα δώσει ασφαλή εφοδιασμό σε όλες τις εμπορικές εγκαταστάσεις καθώς και στα νοικοκυριά και να μπορούσαμε να περιμένουμε μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

»Θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες μας σε φυσικό αέριο καθώς και για νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας με νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και με σύνδεση του φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις», τόνισε ο Σταβρέσκι.