ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: «Η Ελλάδα θα θέσει νέο βέτο τον Ιούνιο»

Σκόπια: «Η Ελλάδα θα θέσει νέο βέτο τον Ιούνιο»

Το νοτιοσλαβικό κράτος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής του Ιουνίου, η Ελλάδα θα θέσει ένα νέο βέτο.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Πόποσκι, έπειτα από συνάντηση με τον διευθυντή της Διεύθυνσης της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφανο Σανίνο, στη μονοήμερη επίσκεψή του, σήμερα, στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ο Πόποσκι δήλωσε ότι είναι ασφαλής ότι η χώρα του θα λάβει εκ νέου σύσταση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Είναι γνωστό ότι η χώρα μου αξίζει αυτόν τον χρόνο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ και γνωρίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να δώσει την υποστήριξή της, χωρίς την οποία δεν μπορούν οι διαπραγματεύσεις να αρχίσουν», είπε ο Πόποσκι.

Υπενθύμισε, μάλιστα, την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από 10 χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι στην επόμενη διεύρυνση, τα βαλκανικά κράτη θα αποτελούν ένα μέρος αυτής.