ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη νύχτα ταραχών στα προάστια του Παρισιού για τη μαντίλα

Δεύτερη νύχτα ταραχών στα προάστια του Παρισιού για τη μαντίλα

Δεύτερη νύχτα έντασης βίωσαν κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα προάστια του Παρισιού, στο πλαίσιο των ταραχών που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στη Γαλλία.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και τέσσερις άνθρωποι προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίκεντρο των επεισοδίων της Κυριακής ήταν η κωμόπολη Ελανκούρ, στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς.

Η ένταση της Κυριακής συνιστά αποκλιμάκωση σε σχέση με τα γεγονότα του Σαββάτου, όταν περίπου 250 άνθρωποι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις στην κοντινή κωμόπολη Τραπ.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας περιπολούν αυτή την ώρα τα δυτικά περίχωρα του Παρισιού και, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, θα παραμείνουν εκεί έως ότου διασφαλιστεί η δημόσια τάξη.

Το κύμα βίας ξεκίνησε την Παρασκευή, έπειτα από τη σύλληψη ενός άνδρα, η γυναίκα του οποίου δέχθηκε πρόστιμο από την Αστυνομία, καθότι φορούσε ισλαμική μαντίλα, καλύπτοντας στο πρόσωπό της, ενώ η μαντίλα έχει απαγορευθεί στην Γαλλία από το 2011.

Σύμφωνα με τις τοπικές εισαγγελικές Αρχές, ο συλληφθείς αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τον αστυνομικό που επέβαλε το πρόστιμο.