ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι Ιράκ: Πήγαν να πολεμήσουν τον Άσαντ και πολεμούν...Κούρδους

Κούρδοι Ιράκ: Πήγαν να πολεμήσουν τον Άσαντ και πολεμούν...Κούρδους

Δεκάδες νέοι Κούρδοι αγωνιστές από το Ιρακινό Κουρδιστάν και συγκεκριμένα από την επαρχία Sulaimaniyah, πήγαν στη Συρία να πολεμήσουν κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ και τους ενέταξαν ως «Ιρακινούς» στις ομάδες «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και την ιρακινή ισλαμική ομάδα ISIS, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα του “online Kurd News”.

Ωστόσο, βρέθηκαν να αγωνίζονται σε διαφορετικές δυνάμεις.

Ξαφνικά πολεμώντας του καθεστωτικούς του Άσαντ, άκουσαν οι ‘απέναντι’ να μιλάνε κουρδικά.

Τα έχασαν. Ήταν από τις δυνάμεις της YPG του Κουρδικού κόμματος της Συρίας ( Μονάδα Προστασίας του Λαού ή Ομάδα Λαϊκής Άμυνας).

Το περιστατικό αναφέρεται στην κουρδική τηλεόραση Sterk όπου εμφανίζονται τρεις νέοι μαχητές Κούρδοι, οι οποίοι συνελήφθησαν από την YPG και βρίσκονται τώρα υπό κράτηση.

«Μας είπαν ότι γίνεται μια μάχη μεταξύ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των δυνάμεων του καθεστώτος του Άσαντ κοντά στο Tal Tamar. Ήταν περίπου 12 τα μεσάνυχτα, όταν πήγαμε σε αυτό το χωριό. Εκεί ανακαλύψαμε ότι εκεί δεν υπήρχε εχθρός αλλά ήταν Κούρδοι. Μιλούσανε όλοι κουρδικά. Αυτοί (... η al Nusra και ISIS) μας είπαν ότι εκεί είναι καθεστωτικοί και εμείς ήρθαμε να πολεμήσουμε τον Μπασάρ Άσαντ όχι τους Κούρδους», είπε ένας από τους κρατούμενους..

Αποδοση: Βαλκανικό περισκόπιο