ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυτοσυγκράτηση ζήτησε από τον στρατό της Αιγύπτου το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Αυτοσυγκράτηση ζήτησε από τον στρατό της Αιγύπτου το Πεντάγωνο

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Τσάκ Χέιγκελ κάλεσε εκ νέου σήμερα τονστρατό της Αιγύπτου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, σε μία στιγμή που η χώρα βυθίζεται σε μία διαρκώς επιδεινούμενη πολιτική κρίση.

Ο Χέιγκελ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, μετά τη συνάντηση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον με τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν «για την κατάσταση της ασφάλειας στην Αίγυπτο» και ο Χέιγκελ «έκανε έκκληση στις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην αντιμετώπισης των διαδηλώσεων», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Επίσης αναφέρθηκαν και στην επίσκεψη της Άστον, όπως και στην «αναγκαιότητα μίας διαδικασίας συμφιλίωσης που θα είναι ανοικτή προς όλους», πρόσθεσε ο Λιτλ.

Την ίδια στιγμή, ένας Αιγύπτιος στρατιώτης βρήκε τον θάνατο σήμερα στο βόρειο Σινά, αποτελώντας το πέμπτο μέλος των δυνάμεων ασφαλείας που χάνει τη ζωή του στην χερσόνησο τις τελευταίες 36 ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση κατά στρατιωτικού κτηρίου στην τοπική πρωτεύουσα Αλ Άρις, με αποτέλεσμα από τα πυρά τους να χάσει τη ζωή του ο στρατιώτης, επεσήμαναν οι πηγές.

Από χθες, Δευτέρα, τρεις αστυνομικοί και δύο στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο βόρειο Σινά.