ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στη φυλακή παραμένει ο Σικελός μαφιόζος

Βρετανία: Στη φυλακή παραμένει ο Σικελός μαφιόζος

Bρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση σε Σικελό μαφιόζο, που θεωρείται ότι είναι μέλος της διαβόητης Κόζα Νόστρα, και ο οποίος κρυβόταν για δύο δεκαετίες στη χώρα με ψεύτικο όνομα, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Ιταλία.

Ο Ντομένικο Ρανκαντόρε, ο οποίος ήταν γνωστός στους γείτονές του στο προάστιο Όξμπριτζ του Λονδίνου ως Μαρκ Σκίνερ, χαρακτηρίσθηκε από τους δικαστές ως «ένας από τους επικεφαλής της ένοπλης εγκληματικής οργάνωσης γνωστής ως Κόζα Νόστρα».

Ο εισαγγελέας Μπένζαιν Σίφερτ δήλωσε πως ο Ρανκαντόρε είχε δικαστεί ερήμην στην Ιταλία κι είχε καταδικασθεί σε επτάμηνη κάθειρξη για μαφιόζικη δραστηριότητα στο διάστημα που εκτείνεται από το 1987 έως το 1995. «Ο Ρανκαντόρε θεωρείτο ως ένας από τους ‘εντιμότατους ανθρώπους’», εξήγησε ο Σίφερτ στο δικαστήριο.

Χωρίς σακκάκι, με ένα ανοικτό γαλάζιο πουκάμισο, ο μαυρισμένος από την ηλιοθεραπεία, γκριζομάλλης Ρανκαντόρε, που είναι γνωστός «ο καθηγητής» καθόταν με σταυρωμένα χέρια στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κουνώντας το κεφάλι κάθε φορά που αγόρευε η πολιτική αγωγή και συχνά κοίταζε προς την πλευρά που κάθονταν η σύζυγος κι η κόρη του.

Ο συνήγορός του ενημέρωσε ότι ο Ρανκαντόρε είχε αφιχθεί στη Βρετανία με τη σύζυγό του Αν, η οποία είναι Βρετανίδα και τα δύο τους παιδιά, το 1993. Ο συνήγορος εξήγησε πως η οικογένεια χρησιμοποίησε για τη διαμονή της στη Βρετανία το οικογενειακό επώνυμο της συζύγου του, Σκίνερ, και πως ο Ρανκαντόρε «δεν έβγαινε και πολύ έξω».

Ο δικαστής Κουέντιν Πέρντι αρνήθηκε να εγκρίνει την αποφυλάκισή του με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, με το σκεπτικό ότι «απέφευγε ενεργά τη σύλληψη για μία εκτεταμένη χρονική περίοδο» και πως η «αστυνομία είχε δυσκολευθεί να τον εντοπίσει».

Ο Ρανκαντόρε ετέθη υπό κράτηση έως την επόμενη ακροαματική διαδικασία, που έχει ορισθεί για τις 22 Αυγούστου.

Ροή Ειδήσεων