ΚΟΣΜΟΣ

Διαρρήκτες «ρήμαξαν» το κτίριο των εκατομμυριούχων στο Μανχάταν

Διαρρήκτες «ρήμαξαν» το κτίριο των εκατομμυριούχων στο Μανχάταν

Είναι το πιο πολυτελές κτίριο του κόσμου και βρίσκεται στην Park Avenue της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το θρυλικό κτήριο, πέρασε τα παιδικά της χρόνια, η Τζάκι Κένεντι, στεγάζει διαμερίσματα αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων και ενοίκους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Ντέιβιντ, Κοχ, ο Ρόναλντ Λόντερ (της γνωστής εταιρείας καλλυντικών Estee Lauder), η σχεδιάστρια μόδας Vera Wang...

Η εφημερίδα New York Post που αποκάλυψε την υπόθεση επικαλείται ανώνυμη πηγή σύμφωνα με την οποία «Οι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν παρανοήσει. Τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά διαμερίσματα έχουν παραβιαστεί. Οι περισσότεροι το συνειδητοποιούν πολλές εβδομάδες αργότερα, όταν ανακαλύπτουν ότι λείπουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους».

Δαχτυλίδια γάμου, ρολόγια ανεκτίμητης αξίας και πανάκριβα μενταγιόν είναι μόνο μερικά από τα κοσμήματα που έχουν κλαπεί από τον περασμένο Μάϊο. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων αυτών είναι τόσο πλούσιοι που είναι πολύ πιθανό είτε να μην θυμόντουσαν ότι είχαν αυτά τα κοσμήματα ή να μην είχαν προσέξει ότι λείπουν από τις θυρίδες τους.